China ontwerpt eerste voetpad voor sms’ende voetgangers

Mensen die in het midden van de stoep stoppen om te kijken naar een sms’je waar je dan keihard tegenaan botst, zijn nooit cool. Gelukkig vond China een manier om het verkeer weer soepel te doen verlopen. Of toch aan één kant van het voetpad.

BxYKAUICcAAZXor

De Chinese stad Chongqing wilde de aandacht vestigen op het gedrag van voetgangers die sms’en terwijl ze wandelen. Ze maakten een speciaal voetpad voor mobiele telefoons inclusief instructies aan het begin van het voetpad. Concreet moet je het voorstellen als een normaal voetpad dat in twee werd gesplitst. Een kant is voor normale mensen die wel tien minuten hun ogen kunnen afhouden van hun schermpje, de andere zijde is voor de hordes smartphoneverslaafden die alle oog voor hun omgeving verloren zijn en enkel en alleen aandacht kunnen schenken aan dat trillende en piepende apparaat in hun broekzak.

Bxg06RHIgAACg82

Nong Cheng, een vertegenwoordiger van Meixin Group dat de aangepaste voetpaden ontwierp, zegt dat sms-en wandelroutes het gevaar voor andere voetgangers wegnemen. “Er zijn veel ouderen en kinderen in onze stad en mensen die met hun mobiel rondwandelen veroorzaken vaak botsingen die meestal slecht aflopen voor de ouderen en kinderen die er het slachtoffer van worden.”

Ondanks de inspanningen van de stad, gaven de Chinese voetgangers geen gehoor aan de verzoeken om de smartphone even in de broekzak te laten zitten als ze zich op straat begeven. Hoewel verdeelde wandelstroken niet de ideale oplossing lijken voor het probleem, helpt het zeker om botsingen te vermijden.