“Televisie zit vast in de jaren 70”

Apple onthulde vorige week dan eindelijk haar eerste SmartWatch, maar hoe zit het met de andere geruchten rond Apple TV bijvoorbeeld? Tim Cook, de CEO van Apple, heeft de geruchten rond Apple TV in zijn laatste interview opnieuw aangewakkerd.

“TV is iets waarvoor we grote belangstelling hebben, want – en ik kies mijn woorden zorgvuldig- ik vind dat TV één van die dingen is die nog vastzit in de jaren zeventig,” zei Cook op de Amerikaanse Charlie Rose Show.

“Als we even nadenken over hoe het leven om ons heen veranderd is de afgelopen jaren en je kijkt dan in je woonkamer naar je televisie dan voelt het alsof de klok wordt teruggespoeld en je achteruit gaat. De interface bijvoorbeeld, die is verschikkelijk !”

Apple heeft al een product dat de interface van de televisie verbetert: de Apple TV set-top box. Die wordt inmiddels door meer dan 20 miljoen mensen gebruikt. Maar daarmee hielden de geruchten niet op. Volgens de laatste berichten uit de wandelgangen werkt Apple aan een echte televisie.

“Ik wil er niet over uitwijden, maar we namen een risico met Apple TV en ondertussen wordt het door 20 miljoen mensen gebruikt. We blijven dus werken aan extra inhoud en verbeteringen aan het systeem. We hebben al meer inhoud vrijgegeven dus je kan al meer met Apple TV doen, maar we blijven kijken naar de verdere mogelijkheden.”