Pizza Hut geeft gratis huisdieren weg bij aankoop van 10 pizza’s

Een dierenwinkel in Australië was van plan om dieren weg te geven als promotiestunt voor Pizza Hut in Melbourne. De Australische dierenrechtenorganisatie Oscar’s Law, die tegen de verkoop is van dieren in dierenwinkels, postte de advertentie van Pizza Hut op hun Facebook-pagina.

Op het bord bij de winkel in Mount Waverley staat “Koop 10 grote pizza’s en krijg een klein huisdier er gratis bij.” te lezen. De Australische bevolking reageerde vol afschuw op de reclame. “Kleine huisdieren zijn geen speelgoed die gebruikt kunnen worden om de verkoop te stimuleren. Het zijn levende wezens die nu met een gebrek aan respect worden behandeld. Wie kwam er op het idee om deze promotie goed te keuren?”

10686719_902421353119372_4160311051136877016_n

Pets Story, de dierenwinkel die zou meewerken met Pizza Hut, beweert dat het nooit van plan was om kleine huisdieren weg te geven. “Uiteindelijk was het een vergissing en wilden we meteen stoppen, maar er is een fout gemaakt. Het bord zou nooit naar buiten hebben mogen komen en dat is toch gebeurd dus moeten we daar nu voor boeten. We gingen normaal gratis verzorgingspakketten weggeven maar er is een word weggevallen (Free Animal Kit),” verklaarde Shane, een medewerker van Pet Story.

Ook Pizza Hut reageerde op de commotie en bood haar excuses aan. “Wij willen oprecht onze excuses aanbieden aan iedereen die zich beledigd voelde door deze fout,” schreef het bedrijf in een verklaring op Facebook.

De poster werd inmiddels naar beneden gehaald en alle betrokkenen hebben zich geëxcuseerd.