Ontdek hier het meest invloedrijke boek op Facebook

Facebook heeft de 100 meest invloedrijke boeken ontdekt door gegevens van een virale meme te analyseren. De meme is een jaar oud en was eigenlijk een eenvoudig verzoek. Je moest een top 10 van boeken maken die je het meest zijn bijgebleven of hebben beïnvloed.

De instructies waren duidelijk: je mocht niet meer dan een paar minuten ermee bezig zijn en lang nadenken was helemaal niet toegestaan. De boeken moesten geen grootse literaire meesterwerken zijn, maar simpelweg degene die je het meest waren bijgebleven.

Eind augustus hadden al zo’n 130.000 mensen het lijstje ingevuld.

Zoals te verwachten prijkte de Harry Potter-reeks van J.K. Rowling bovenaan met maar liefst 21%. Op nummer twee stond To Kill a Mockingbird, het meesterwerk van Harper Lee met 14%. De top 3 werd volgemaakt door Tolkien met Lord of The Rings (13%). Tolkien nam trouwens ook plek 4 voor zijn rekening met The Hobbit.

Opvallend genoeg stonden de boeken van George RR Martin, A Song of Ice and Fire, pas op plek 79 ondanks de enorm populaire televisiereeks Game of Thrones. De volledige lijst kan je hier terugvinden.