Zeven gezonde voornemens voor het nieuwe schooljaar

Het begin van een nieuw schooljaar is hét moment om voor gezonde gewoontes te kiezen. Die deugdoende vakantie zit erop en het dagdagelijkse leven is weer in volle gang. Met deze handige tips blijf je even relaxed als tijdens je vakantie. Lastig om vol te houden? Geen paniek, je kunt nog altijd terugvallen op plan B, met de B van beautyboosters!

Vanaf nu…

…drink ik elke dag anderhalve liter water.

Als je vochtbalans uit evenwicht is, kun je je moe en lusteloos voelen, hoofdpijn krijgen en zelfs meer vet in je buikzone vasthouden. Anderhalve liter water per dag is een mooi richtcijfer voor een gezonde vochtinname. Water drinken is bovendien goed voor je huid, want die wordt zo optimaal gehydrateerd, van binnenuit.
Krjig je het moeilijk? Hydrateer je huid dan in de diepte, met een hydraterende spray.

1

…geef ik mijn zomerlichaam niet meer op.

Misschien heb je in de aanloop naar de zomer wat vaker een slaatje gegeten, een extra rondje gejogd of ben je eindelijk aan die buikspieroefeningen begonnen. Het zou zonde zijn om die gezonde levensstijl weer overboord te gooien nu de dikke truien weer uit de kast mogen.
Krijg je het moeilijk? Hou billen, buik en benen in topvorm met een verstevigende anticellulitiscrème.

2

…wapen ik me tegen de stress.

Stressfactoren uitschakelen kun je niet, maar je er beter tegen wapenen, kan zeker. Met wat meer tijd voor jezelf en voor wie je lief is, bijvoorbeeld.
Krijg je het moeilijk? Laat de drukte even achter je en trek je terug in de badkamer voor een spa-moment.

3

…kruip ik op tijd onder de wol.

Afgelopen met uitgeteld op de bank in slaap vallen. Gun jezelf acht uur nachtrust, zodat je fris en monter voor de dag komt.
Krijg je het moeilijk? Trakteer je huid op een intense beautyslaap met een verkwikkende oogcrème.

4

…haal ik elke middag na de lunch een frisse neus.

Die dipjes na een zware broodjeslunch beu? Schuif je benen niet meteen onder je bureau, maar wandel eerst een blokje rond. Zo krijg je meteen een zuurstofkick.
Krijg je het moeilijk? Zet de hulptroepen in en geef je huid een opkikker met een crème die je cellen extra zuurstof geeft.

5

…ontbijt ik gezonder.

Chiazaadjes en blauwe bessen in je yoghurt en komkommersap als oppepper voor je huid. Superfoods en anti-oxidanten geven je lichaam een boost én energie.
Krijg je het moeilijk? Je dagelijkse portie antioxidanten overgeslagen bij het ontbijt? Dan breng je ze toch gewoon aan op je huid!

6

…haal ik wat vaker een bloemetje in huis.

Elke dag nazomer in huis? Fiets op zaterdag naar de markt en kom thuis met een bos heerlijk ruikende bloemen.
Krijg je het moeilijk? Als je het even zonder boeket moet stellen, zijn bloemige geurstokjes voor je interieur een heerlijk alternatief.

7