Vanaf 17 oktober rijden bussen elke dag tot 01.00 uur in Gent

Vanaf 17 oktober rijden bussen elke dag tot 01.00 uur in Gent

In Gent kunnen gebruikers van het openbaar vervoer vanaf vrijdag 17 oktober elke dag rekenen op een uitgebreid en verbeterd nachtnet tot 01.00 uur. Dat meldt De Lijn. De acht ‘nachtlijnen’ zullen elke dag vanop het Zuid, behalve lijn 1 op de Korenmarkt, vertrekken om 23.30 uur, 0.15 uur en 01.00 uur. De nachtbussen volgen de trajecten van lijnen 1,4 en 24. Nachtlijn N3 bedient Gentbrugge en Mariakerke, N5 gaat tot Zwijnaarde en N17 rijdt van P+R Oostakker tot Drongen dorp. Oostakker dorp krijgt nachtbus N70 en nachtlijn N76 gaat tot Sint-Denijs-Westrem dorp.

“Met het nieuwe nachtnet willen we tegemoetkomen aan de behoefte van de Gentenaars en noden van een levendige stad als Gent”, zegt Dirk Busschaert, directeur van De Lijn Oost-Vlaanderen. “Het verschil met het vorige nachtnet is dat det nieuwe nachtbussen nu hetzelfde traject en lijnnummer hebben als de bussen overdag.”

De Stad Gent juicht het nachtnet toe. “De stad Gent heeft hier een belangrijke financiële inspanning voor geleverd, de Gentenaars zaten hier echt op te wachten”, zegt Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen).

Het Gentse nachtnet beklom de afgelopen jaren een moeilijk pad. Omwille van besparingen dreigde het halverwege 2012 zelfs afgeschaft te worden, maar brouwerij Dekoninck sponsorde nachtbussen op vrijdag en zaterdagavond. Toen die sponsor zich eind december 2013 terugtrok, besliste De Lijn om het initiatief op vrijdag en zaterdag verder te zetten, in afwachting van meer budget. Dat kwam er uiteindelijk van de Vlaamse Overheid en de Stad Gent.