Chocolade theepot niet zo nutteloos als gedacht

Soms zoeken mensen een antwoord op vragen die eigenlijk niet echt een antwoord nodig hebben. Gisteren heeft een team van wetenschappers zich bezig gehouden met het onderzoeken hoe nutteloos een chocolade theepot eigenlijk is. Zou de theepot veranderen in een dampende gesmolten plas chocolade zodra er kokend water in gegoten wordt?

Een team van specialisten bij Nestle zocht een antwoord op deze vraag en om eindelijk te weten of een chocolade theepot net zo nutteloos is als in een Engels spreekwoord beweerd wordt (he’s as useful as a chocolate teapot).

Het duurde zes weken van planning, talloze vergelijkingen en een aantal mislukte prototypes voor meester-chocolatier John Costello en zijn team het perfecte prototype klaar hadden.

Teapot2

Ze vroegen een ploeg van The One Show op BBC om kokend water en een paar theezakjes in de theepot te doen en dan te filmen wat er zou gebeuren. Het goede nieuws is dat het niet meteen smelt. Thee, gebrouwen volgens de regels van de kunst, moet twee minuten kunnen trekken in kokend water en dat lukte. “We dachten dat we  chocolade thee zouden krijgen, maar dat was niet het geval,” vertelde Costello.

“De chocolade aan de binnenkant van de theepot smelt maar verspreidt zich niet doorheen de vloeistof. Zo krijg je maar een klein beetje residu op het water.
In een moment van grote euforie werd de thee in een kopje gegoten en geproefd. “Het smaakte naar thee, met een vleugje chocolade,” besloot Costello.