Martina Navratilova vraagt vriendin ten huwelijk tijdens halve finales US Open

Tennisster Martina Navratilova heeft haar vriendin ten huwelijk gevraag op het grote scherm van het Arthus Ashe Stadium tijdens de halve finales van de mannen op de US Open.

“Ik was erg nerveus,” zei Navratilova later. “Maar gelukkig zei ze ja. Je hebt zulke dingen al wel eens gezien in films of bij andere mensen die het deden tijdens sportevenementen, maar het voelt toch helemaal anders als je het zelf moet doen. Het was eigenlijk alsof ik naar mezelf keek terwijl ik het deed.”

De 57-jarige Navratilova won 18 Grand Slam-titels en behoort daarmee tot de grote legenden van het tennis. Navratilova vertelde dat iemand had gesuggereerd om de vraag te stellen tijdens een omschakeling in de wedstrijd tussen Kei Nishikori en Novak Djokovic, maar ze wilde de spelers op geen enkele manier storen. Het enige probleem was dat Navratilova later zelf op de baan moest om een galawedstrijd met Jana Novotna te spelen tegen Gigi Fernandez en Tracy Austin. Ze probeerde tevergeefs om de start van haar wedstrijd uitgesteld te krijgen zonder iedereen te vertellen waarom.

Gelukkig eindigde de wedstrijd Nishikori-Djokovic in vier sets zodat er toch tijd genoeg was om haar huwelijksaanzoek te doen voor ze zelf de baan op moest. Na de triomf in haar persoonlijke leven, wist ze ook nog de dubbelwedstrijd te winnen.

Navratilova zei dat zij en Lemigova in Florida zullen trouwen, waar ze ook wonen.