Man krijgt 10 maanden celstraf voor het bellen van ex-vriendin

Een man uit Frankrijk werd veroordeeld tot tien maanden gevangenis omdat hij zijn ex-vriendin maar liefst 21.807 keer belde en sms’te over een periode van tien maanden. Dat komt neer op meer dan 70 berichten en oproepen per dag.

Een 33-jarige man uit het zuiden van Frankrijk begon een 32-jarige lerares te treiteren nadat ze de relatie had beëindigd in 2011. Dat meldde The Guardian op vrijdag. De man, die eerder al werd opgenomen in het ziekenhuis wegens een depressie, zei dat hij de breuk niet kon verwerken.

Hij wilde dat ze hem bedankte voor enkele klussen die hij had gedaan op haar appartement. “Toen was mijn logica dat zolang ze mij mijn geld niet teruggaf, me niet betaalde voor mijn werk of me op zijn minst bedankte, ik niet zou stoppen met mijn telefoontjes.”

Manuella Spee, de advocaat van de vrouw, zei dat het slachtoffer onmogelijk kon ontsnappen aan de pesterijen. “Ze probeerde de lijn te blokkeren, maar dan belde hij haar ouders of haar werk,” zei de advocaat.

De man werd tot tien maanden celstraf veroordeeld en een boete van bijna 13.000 dollar. Hij moet daarnaast een psychiatrische behandeling ondergaan. De man stemde in met zijn straf.