eat!Brussels of de comeback van de krekel!

Op het einde van deze zomer hebben alle Brusselaars een beetje hetzelfde gevoel. Een zweem van teleurstelling. Augustus was wreed. Aftellen naar het nieuwe werkjaar zonder het minste straaltje zon. Maar het onverschrokken team van Brussels International, de dienst die zich bezighoudt met de externe relaties van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar krekels. Je weet wel, dat minuscule insect en reusachtig symbool voor zwoele zomernachten. Die late avonden, waarop het getjirp van deze kleine beestjes het dessert of een laatste glas wijn vergezelt.

Missie volbracht! Want van donderdag 11 tot zondag 14 september gaat de derde editie van het culinaire festival eat!Brussels door in het Ter Kamerenbos. Met een twintigtal Brusselse restaurants en tien internationale partners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De stand van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verwelkomt twee exclusieve partners: Choco-Story Brussels (het chocolademuseum van Brussel) en Little Food, bekend om het kweken van krekels!

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van Choco-Story Brussels (het vroegere Museum van Cacao en Chocolade), een klinkende naam op een steenworp van de Grote Markt. Het mekka voor elke rechtgeaarde ‘chocoholic’. Van de diehard tot de leek die het verschil niet kent tussen een praline en een Chokotoff. Choco-Story Brussels is zowel een expo- als een degustatieplaats. Het idee komt van twee families die hun liefde en passie voor de cacaoboon wilden delen. Speciaal voor het festival komen de allergrootste meester-chocolatiers van het museum hun kunsten tonen.

MCC54

Minder bekend is waarschijnlijk Little Food, een klein bedrijfje dat krekels kweekt en klaarmaakt. In 2013 stortten Maïté Mercier en Raphaël Dupriez zich in het krekelavontuur. Vol overtuiging dat ze de keuken van morgen hebben ontdekt: bio, een aanzienlijke productie met een kleine ecologische voetafdruk, een bron van vezels, vitamine B, ijzer… Maar vooral een heerlijk knapperig nootsmaakje!

Een topteam. We hebben het hen gevraagd en ze laten je met veel plezier in avant-première laten proeven van hun culinaire experimenten: Chocoladekrekels, ‘mendiants’ op zes pootjes en de Jiminy Cricket praline!

Een zwoele zomeravond kunnen we je niet beloven voor het festival, maar de Belgische chocolade en de krekels zullen er in elk geval wel zijn.

eat-brussels

gaw4-600x600

Little-Food-DeÌ-gustation-001-600x600

Voor meer informatie kan je surfen naar de sites van Brussels International en eat!Brussels. Wie al helemaal verlekkerd is door chocolade of krekels kan surfen naar de site van Choco-Story of Little Food.

BI-NL-CMJN logo eat 2014chocostory_logo_petit Logo1