Met deze armband kan je elektronische apparaten bedienen door te wijzen

Wens je soms dat al jouw elektronische apparaten een afstandsbediening hebben of ben je op zoek naar een nieuw high-tech trucje om je gasten onder indruk te brengen? Dan is Reemo waarschijnlijk wat je zoekt. Reemo is een eenvoudig armbandje waarmee je met simpele handgebaren allerlei elektronische apparaten kan bedienen.

Steeds meer en meer zaken worden geautomatiseerd, ook het dagelijkse leven thuis ontsnapt daar niet aan. Er zijn al heel wat opties voor meer automatisatie thuis maar meestal moet je daarvoor het een en ander installeren. Reemo is bijzonder simpel. In het stopcontact steek je een smartplug, waarin je dan de stekker van het apparaat insteekt. In de buurt van die smartplug plaats je dan een ontvangertje, dat contact maakt met je het Reemo armbandje en de smartplug. Vanaf dan kan je apparaten bedienen met een aantal eenvoudige handbewegingen.

Muhammad Abdurrahman, de mede-oprichter van Playtabase, het bedrijf achter Reemo, kwam op het idee nadat zijn vader een beroerte had. Abdurrahman zag dat zijn vader nadien moeilijkheden had met simpele dingen en wou alles vereenvoudigen. Dankzij Reemo kan de vader van Muhammad eenvoudig de garagepoort of de gordijnen openen.

Momenteel zoekt Playtabase nog 50.000 dollar (38.000 euro) voor de productie van Reemo op Indiegogo. Mensen die minstens 120 euro doneren krijgen het basispakket van Reemo, met een armband, smartplug en ontvanger.

https://www.youtube.com/watch?v=kkIB90WTRoI