Wat gebeurde er met de laatste hacker die naaktfoto’s van filmsterren de wereld in stuurde?

De persoon of groep die naaktfoto’s van Hollywoodsterren gestolen heeft door de iCloud van de sterren te hacken, moet nog geïdentificeerd worden, laat staan dat we weten welke straf hij krijgt. Maar uit de korte geschiedenis van de celebrity-hackers leert ons dat de gevangenis waarschijnlijk de toekomst is van deze hacker.

Mocht je het gemist hebben: gisteren ontploften social media overal ter wereld toen mensen erachter kwamen dat er iemand intieme foto’s van beroemdheden als Jennifer Lawrence, Kate Upton, Mary Elizabeth Winstead en anderen op 4Chan had geplaatst. Sommige beroemdheden verklaarden dat de foto’s authentiek waren, anderen ontkenden het in alle toonaarden, maar de schade is wel gemaakt.

De hack heeft veel weg van een recente zaak waarin Christopher Chaney uit Florida gevangen werd gezet voor het hacken van e-mailaccounts van beroemdheden als Scarlett Johansson (die ook slachtoffer is van de meest recente zaak). De FBI klaagde toen de 35-jarige man aan voor computerinbraak, afluisterpraktijken en diefstal van identiteit nadat ze hem arresteerden in 2011.

Chaney kon tot 121 jaar gevangenis veroordeeld worden voor het hacken van meer dan 50 beroemdheden. Uiteindelijk verdween hij tien jaar de cel in en moest hij een boete van 66.179 dollar betalen.

Het is nog onbekend of de FBI ook al met deze zaak bezig is. Tot dusver heeft alleen het management van Jennifer Lawrence laten weten dat ze elke persoon die foto’s van J-Law deelt, zullen vervolgen. Het is ook onduidelijk of de hacker eenzelfde straf als Chaney zal krijgen aangezien Chaney inbrak in hun e-mails en deze hacker gebruikt maakte van de iCloud van celebrities. Maar ongestraft zal de hacker niet blijven.

Eerder dit jaar werd de 19-jarige Luis Flores Jr veroordeeld tot drie jaar gevangenis voor credit card fraude en diefstal van identiteit van verschillende beroemdheden als Kim Kardashian en Bill Gates.

Al deze gevallen worden voorafgegaan door wat waarschijnlijk de eerste grote celebrity-hack is. Een tiener wist foto’s en mobiele nummers van Paris Hilton te bemachtigen toen hij in haar T-Mobile telefoon wist in te breken.

Ondertussen weet de nieuwste hacker dat hij de overheid op zijn dak zal krijgen. Toen hij gisteren een persoon op 4Chan wilde betrekken in zijn praktijken, vertelde die hem al dat hij geen zin had om de FBI aan zijn deurbel te krijgen.