De actrices uit Pretty Little Liars

Het vierde seizoen van Pretty Little Liars ligt vanaf 3 september in de rekken. Deze televisieserie over een vriendinnengroep die het mysterie probeert op te lossen rond hun vermiste vriendin Alison en wie hen lastigvalt , is razend populair. Heel wat tienermeisjes kijken op naar de actrices uit de serie, dankzij hun privélevens en hun outfits. Reden genoeg om de actrices dus eens van dichterbij te bekijken.

Troian Bellisario

 Seventeen Magazine February Issue Unveiling With Troian Bellisario

Troin Bellisario speelt in Pretty Little Liars  de rol van Spencer Hastings, het slimste meisje uit de groep. Het is een rol die haar op het lijf is geschreven, aangezien zij in het middelbaar afstudeerde met de beste punten van haar jaar. Nadien behaalde ze in 2009 een bachelordiploma in de beeldende kunsten. Dat ze een actrice zou worden was ook voorbestemd. Haar vader, Donald P. Bellisario, was een producer van tv-series als JAG, NCIS en Quantum Leap. Haar acteerdebuut maakte Bellisario toen ze drie jaar was in Last Rites, een film die haar vader schreef en regisseerde. Momenteel is Bellisario verloofd met Patrick J. Adams, bekend van Suits. Adams en Bellisario leerden elkaar kennen op de set van Equivocation. Na een korte split vonden de twee elkaar terug na twee gastoptredens van Adams bij Pretty Little Liars.

 

Ashley Benson

 Premiere For "Spring Breakers" - Arrivals

De rol van Hanna Marin, de nieuwe queen bee na de verdwijning van Alison, was weggelegd voor Ashley Benson. Benson is een echte doe-al. Toen ze vier was begon ze competitief te dansen, ze zingt graag en speelde al mee in verschillende musicals, ze is een model sinds ze vijf jaar oud was en besloot toen ze tien was dat ze ook wou acteren. Aanvankelijk deed ze vooral mee in reclamefilmpjes en tv-films, vaak als cheerleader. In 2004 maakte ze haar doorbraak op televisie met een rol in de soapserie Days of our Lives, waarin ze drie jaar meespeelde. 2009 was waarschijnlijk het belangrijkste jaar in haar carrière. Ze speelde toen mee in Eastwick, dat na één seizoen geannuleerd zou worden. Belangrijker was dat ze in dat jaar een rol kreeg in Pretty Little Liars. Ze ontving heel wat lof voor haar prestaties in die serie. In 2013 schitterde Benson naast James Franco, Vanessa Hudgens en Selena Gomez in de film Spring Breakers.

 

Lucy Hale

 Screening Of ABC Family's "Pretty Little Liars" Special Halloween Episode

Lucy Hale brengt Aria Montgomery, het kunstige meisje van de groep dat een relatie heeft met haar leerkracht, tot leven in Pretty Little Liars. Hale heeft zelf aangegeven dat muziek haar eerste liefde is. Het is dan niet meer dan normaal dat ze haar televisiedebuut maakte met American Juniors, een versie van Idool voor tieners. Ze was één van de vijf winnaars en zong twee jaar in de American Juniors Band. Dit jaar bracht Hale Road Between uit, haar eerste countryalbum waarvan al 44.000 exemplaren over de toonbank vlogen. Naast muziek is Hale ook altijd geïnteresseerd geweest in acteren. Ze had verschillende kleine rolletjes in onder andere The O.C., Scream 4 en How I Met Your Mother. In Bionic Woman en Priviliged kreeg ze iets belangrijkere rollen maar geen van beide series duurde langer dan één seizoen. Haar grote doorbraak kwam dus pas met Pretty Little Liars, waarvoor ze al enkele People’s Choice en Teen Choice Awards won.

 

Shay Mitchell

 Premiere For "Spring Breakers" - Arrivals

Emily Fields, het sportieve type uit de vriendinnengroep, wordt vertolkt door Shay Mitchell. Mitchell vertelde al op jonge leeftijd aan haar ouders dat ze een carrière wou in de beeldende kunsten. Toen ze vijf jaar was schreef ze zich in in een dansschool in Ontario, waarmee ze Canada rondtoerde om het op te nemen tegen andere dansschoolen. Op tienjarige leeftijd verhuizde haar familie naar Vancouver, waar ze binnen het jaar een modellencontract voor tieners kreeg. Haar modellencarrière was succesvol, ze deed opdrachten voor heel wat bedrijven op locaties als Bangkok, Hong Kong en Barcelona. Op het einde van haar tienerjaren besloot ze acteerlessen te nemen in Toronto. Ze speelde mee in een aantal reclamefilmpjes, onder meer van Pantene, en verscheen in een aflevering van het Canadese tienerdrama Degrassi: The Next Generation. Meteen nadien kreeg ze haar rol Pretty Little Liars, haar grootste rol tot nu.

 

Sasha Pieterse

 Screening Of ABC Family's "Pretty Little Liars" Special Halloween Episode

Sasha Pieterse neemt de rol van Alison DiLaurentis, de vermiste leidster van de vriendinnengroep, op zich. Pieterse raakte al op jonge leeftijd gewend aan het leventje in de showbizz, omdat haar ouders deel uitmaakten van een acrobatische dansgroep die de wereld rondreisden. Op vierjarige leeftijd begon ze al als model en actrice voor reclamefilmpjes. Toen ze zes was kreeg ze haar eerste grote rol op televisie in de komische reeks Family Affair. Die serie zou maar één seizoen duren, maar nadien kreeg ze een heleboel kleine rolletjes in Stargate SG-1, Wanted, House en CSI:Miami. Voor haar rol in House, die van een jong meisje met kanker, kwam ze in aanmerking voor een Emmynominatie. Opmerkelijk is dat Pieterse veruit de jongste actrice van Pretty Little Liars is. Ze deed auditie voor de serie toen ze twaalf jaar oud was. Al haar tegenspeelsters waren op dat moment de twintig al voorbij. Naast haar carrière als model en actrice is Pieterse ook een countryzangeres.

PLL_S4_3D