Chinees bedrijf OPPO lanceert eerste selfie-phone

De Chinese elektronicafabrikant OPPO lanceerde vandaag vier mobiele telefoons in Australië. Een van hen is de allereerste selfie-phone. Dat is een smartphone die speciaal gecreëerd is om de perfecte selfie te maken.

OPPO besloot om zijn nieuwe smartphones te lanceren in Australië omdat daar een grote hoeveelheid consumenten zijn die gepassioneerd zijn door de nieuwste gadgets en niet bang zijn om die dan ook een kans te geven.

Het assortiment omvat de Find 7, N1 Mini, Find 7a en de Neo 5 die beschikbaar zijn via hun website. Michael Tran, het hoofd marketing van OPPO, zei dat het bedrijf bekend staat om grenzen te verleggen in de technologiewereld. “We willen baanbrekende apparaten aanbieden, high-end telefoons die geen fortuin hoeven kosten,” vertelde hij tijdens een introductie-evenement in Sydney. “We hebben nog een enorme hoeveelheid andere apparaten in de pijplijn zitten.”

De concurrentie van grote spelers zoals Samsung en Apple is volgens Tran alleen maar positief voor het bedrijf. “Ze zorgen ervoor dat we alleen maar meer willen innoveren.”

Innovatie is dan ook een belangrijk onderdeel van het assortiment. De smartphones beschikken over draaiende camera’s, super-batterijen, de O-Touch (een touchpad op de achterkant van de telefoon) en de O-Click (een camera met afstandsbediening).

N1Mini

De eerste selfie-phone: de N1 Mini

De N1 Mini is de smartphone bij uitstek voor selfiefans. Het apparaat heeft een draaiende camera met een draaihoek tot 195 graden. Zo kan je de perfecte selfie maken zelfs als je in een oncomfortabele positive zit. Het voornaamste doel is dat je een hoek kan kiezen zonder dat je jouw hand moet bewegen. De functionaliteit van de camera zal je dus enkele apps besparen.

Voor de echte selfie-verslaafden is er een modus die je toelaat om jezelf een slanker gezicht en duidelijkere huid te geven. Maar de functie die de smartphone echt de moeite waard maakt, is de GIF-maker. GIF’s zijn onzettend populair op het internet (zelfs populairder dan selfies) en de N1 Mini heeft een functie die je de mogelijkheid geeft om met één druk op de knop een animatie te produceren.

De N1 heeft een kleiner scherm van 5 inch en een resolutie van 1280 x 720. Het toestel heeft ook slechts 16 gigabyte intern geheugen, zonder optie om dat uit te breiden want het heeft geen microSD-slot.

De mobiele telefoon kost ongeveer 539 dollar maar je krijgt er een gadget bij die bekend staat als de O-Click. Dat is een kiezel-vormige camera met afstandsbediening die tevens kan helpen om je smartphone terug te vinden, mocht je hem kwijtgespeeld zijn.

Dit apparaat is het paradepaardje van OPPO en moet concurreren met de Samsung Galaxy S5 en de iPhone.