Wat iedereen zou moeten doen met vakantiefoto’s

Het einde van de zomer is in zicht, maar gelukkig hebben we de foto’s nog! Heb jij deze zomer alle tripjes, feestjes en sunsets vastgelegd met je telefoon of supersonische camera? Barbecues in het park, chillen in je hangmat, slapen op een tropisch eiland en bommetjes in het zwembad op de camping… Die toffe herinneringen mogen natuurlijk niet verloren gaan, dus hoog tijd om aan de slag te gaan.

Vóór je coole dingen gaat doen met je holiday pictures, is het belangrijk om ze eerst goed op te slaan en een back-up te maken. Verzamel alle foto’s en zorg ervoor dat ze op verschillende locaties opgeslagen staan: je smartphone, je laptop, een USB-stick en/of een online locatie. Dan weet je zeker ze niet verloren gaan als één van je apparaten het begeeft. (Heb je geen idee hoe je dit doet, kijk dan hier) Als je dat gedaan hebt, kan het leuke deel beginnen!

736 vakantiefoto’s
Klik, klik, klik… Leg jij alles vast op camera? Terug van een heerlijke vakantie zie je dat je iets te veel foto’s hebt gemaakt. Help! Aan jou de taak om een selectie te maken. Je vindt ze zelf natuurlijk allemaal fan-tas-tisch, dus wees streng voor jezelf. Tip voor het maken van een selectie: kies van elke dag, gebeurtenis of bezienswaardigheid één favoriet.

Heb je nog niet alles met je vrienden gedeeld, maar wil je wel iets van je vakantie laten zien? Gooi niet klakkeloos alle 736 foto’s op je pagina, want daar zit niemand op te wachten. Laat alleen je favoriete kiekjes zien en niet je 7 pogingen van hetzelfde landschap die je zo mooi mogelijk in beeld probeerde te krijgen. Minder is méér.

Wat je zegt ben je selfie
Heb je tijdens de vakantie je Facebook en Instagram pagina’s al helemaal afgeladen met selfies?  Je kunt nu heel snel en makkelijk deze zelfportretten afdrukken in een speciaal social media fotoboek. Log in met je Facebook of Instagram account en binnen 1 minuut staan alle foto’s inclusief comments van je vrienden en familie in een supertof fotoboek. Bij Fotofabriek krijg je nu 25% korting. En deze social media boeken zijn ook heel tof om cadeau te doen. Ideaal om te laten zien aan bomma die je vakantie avonturen niet op Facebook heeft kunnen volgen.

And the winner is…
Je favoriete vakantiefoto verdient het om groot aan de muur te hangen. Tegenwoordig kun je talloze materialen kiezen waarop je een foto kunt laten afdrukken: linnen, hout, glas, aluminium, forex enzovoort. Een canvas is waarschijnlijk het meest gebruikte soort. Bij Smartphoto bestel je er nu eentje helemaal gratis. Je betaalt slechts verzendkosten.

Say cheeeese
En zo zijn er nog talloze manieren om je foto’s te laten afdrukken: van een gepersonaliseerd smartphone hoesje tot aan een T-shirt met je meest hilarische afbeelding. Het maakt niet uit waar je voor kiest, maar zorg ervoor dat je op drukke school- of werkdagen steeds weer even die foto tegenkomt die een lach op je gezicht tovert.