Samsung lanceert nieuwe 3G-smartwatch

De markt van smartwatches, de verlenging van je smartphone die je rond je pols kan dragen, blijft zich maar uitbreiden. Zo kondigde Samsung deze week zijn nieuwste smartwatch aan, de Samsung Gear S.

Nieuw aan de Gear S is de mogelijkheid voor de smartwatch om verbinding te maken met het 3G-netwerk. Zo blijft de Gear S in verbinding met je smartphone, ongeacht de afstand. Dat is handig voor als je gaat joggen, je de runtracker op de Gear S wil gebruiken maar je geen zin hebt om je smartphone mee te nemen. Als je wil, kan je kiezen voor een verbinding via Bluetooth of over een wifinetwerk, maar dan moeten smartphone en smartwatch natuurlijk wel in elkaars buurt zijn.

De Gear S beschikt over een aantal monitoren. Zo kan de smartwatch jouw hartslag meten, bijhouden hoe snel je aan het lopen bent en bevat het ook een ingebouwde GPS. Die monitoren maken de bijgeleverde apps, zoals Nike + Running of HERE, een routeplanner voor voetgangers, nog accurater en praktischer.

Met de Gear S is het ook mogelijk om inkomende berichten te lezen, zonder dat je je smartphone boven moet halen. Op die manier kan je snel bepalen welke berichten dringend zijn en welke nog wel eventjes kunnen wachten. Meer goed nieuws trouwens voor wie de smartphone niet graag bovenhaalt: met de Gear S kan je ook telefoongesprekken voeren. In plaats van een telefoon hou je dus je horloge bij je mond.

De Samsung Gear S zal vanaf oktober in de rekken liggen. Over de prijs is nog niets bekend.