Standard loot titelverdediger Sevilla, Feyenoord en Rijeka in groepsfase

Standard heeft pittig geloot voor de groepsfase van de Europa League voetbal. De Belgische vicekampioen werd bij de loting van vandaag in Monaco in groep D ondergebracht en speelt er tegen het Spaanse FC Sevilla, het Nederlandse Feyenoord en het Kroatische Rijeka. De Rouches waren er dinsdag niet in geslaagd een ticket voor de groepsfase van de Champions League te bemachtigen en werden opgevist in de Europa League. Uit pot één, met de hoogst geklasseerde teams, lootte Standard Sevilla. De Spanjaarden, met ex-Club Brugge-spits Carlos Bacca in de gelederen, werden afgelopen seizoen nog eindlaureaat van de Europa League. In de Primera Division eindigde het op de vijfde stek.

De Nederlandse vicekampioen Feyenoord plaatste zich donderdag op miraculeuze wijze voor de groepsfase van het tweede Europese clubtoernooi. De Rotterdamse club speelde vorige week in Kiev 1-1 gelijk tegen Loehansk en stond gisteren in De Kuip kort na rust 3-0 voor. Er leek niets aan de hand, maar Zorja kwam terug tot 3-3. Elvis Manu zorgde er in de extra tijd voor dat de Rotterdammers alsnog met 4-3 wonnen. De derde opponent van de Luikenaars is het Kroatische HNK Rijeka, op papier duidelijk de minst sterke ploeg uit de groep.

De eerste speeldag van de groepsfase van de Europa League wordt op 18 september gehouden, de zesde en laatste speeldag is voor 11 december. De top twee van elke groep overwintert en mag naar de zestiende finales. Op 27 mei 2015 is het Poolse Warschau gastheer voor de grote finale.