Metalist, Trabzonspor en Legia Warschau opponenten van Lokeren in groepsfase

Bekerwinnaar Lokeren heeft het niet meteen getroffen bij de loting voor de groepsfase van de Europa League voetbal. Het werd vrijdag in het Grimaldi Forum in Monaco in groep L ondergebracht en kreeg het Oekraïense Metalist Charkiv, het Turkse Trabzonspor en het Poolse Legia Warschau voor de kiezen. De Waaslanders zorgden donderdag nog voor een stunt van formaat door Premier League-club Hull City uit de groepsfase te houden. De club van Roger Lambrecht had op enkele leuke affiches in de groepsfase gehoopt, maar werd in een op papier allerminst aantrekkelijke groep ondergebracht. Er is de verre verplaatsing naar het momenteel onveilige Oekraïne (Metalist speelt wel in Kiev), een trip naar Turkije en een verplaatsing naar Polen.

De Poolse kampioen Legia was de voorbije weken nog meermaals in het nieuws. Het had in de derde voorronde van de Champions League nog erg makkelijk afstand genomen van het Schotse Celtic (1-4 en 2-0), maar had een niet-speelgerechtigde speler opgesteld en verloor alsnog.

De eerste speeldag van de groepsfase van de Europa League wordt op 18 september gehouden, de zesde en laatste speeldag is voor 11 december. De top twee van elke groep overwintert en mag naar de zestiende finales. Op 27 mei 2015 is het National Stadium van Warschau gastheer voor de grote finale.