Anderlecht in groepsfase tegen Arsenal, Dortmund en Galatasaray

Landskampioen Anderlecht neemt het in de groepsfase van de Champions League voetbal op tegen het Engelse Arsenal, het Duitse Borussia Dortmund en het Turkse Galatasaray. Dat is het resultaat van de loting van vanavond in het Grimaldi Forum in Monaco.

Paars-Wit had zich rechtstreeks verzekerd voor de groepsfase van het kampioenenbal door vorig seizoen de landstitel te pakken in de Jupiler Pro League. Het zat in de vierde en op papier minst sterke pot en wist al voor aanvang van de loting dat het enkele kleppers kon treffen. Uiteindelijk belandden de Brusselaars in groep D en lootten ze de Gunners, afgelopen seizoen vierde in de Premier League, de Duitse vicekampioen Dortmund en de Turkse kampioen Galatasaray.

De eerste speeldag van de groepsfase wordt op 16 en 17 september afgewerkt, de zesde en laatste op 9 en 10 december. De top twee van de acht groepen mogen naar de achtste finales, de nummers drie worden opgevist in de zestiende finales van de Europa League. De finale van het kampioenenbal wordt op zaterdag 6 juni 2015 in het Olympiastadion in Berlijn afgewerkt.

Het speelschema van de groepsfase wordt later op de dag bekendgemaakt.