Hello Kitty is eigenlijk een meisje en geen kat

We hebben nieuws voor je dat je van je stoel zal blazen. Hier is niemand ooit op voorbereid en het zal ontvangen worden met ongeloof en veel verdriet. Zelfs als je er nooit iets mee te maken hebt gehad, ken je het toch. Hello Kitty was jarenlang alomtegenwoordig in elke speelgoedwinkel en elk goed opgevoed meisje was er fan van. Onlangs werd de droom van al die meisjes verwoest.

Het gebeurde tijdens een Hello Kitty tentoonstelling in het Japanese American National Museum in Los Angeles. Daar verklaarde Christine R. Yano dat Hello Kitty eigenlijk een kat is. Niet echt verrassend, zou je denken. Ze lijkt ook op een kat.

Maar Yano werd snel en streng gecorrigeerd door de maker van het fictieve personage, het Japanse bedrijf Sanrio. Zij zeiden dat het personage eigenlijk een menselijk meisje is. We zijn allemaal geschokt, want Hello Kitty lijkt op een kat en heeft zelfs het woord kat in haar naam zitten.

Yano maakte de correctie na haar speech op de tentoonstelling. “Ik werd gecorrigeerd door Sanrio. Hello Kitty is geen kat. Ze is een stripfiguur, een klein meisje, een vriendin. Maar geen kat. Ze is nooit afgebeeld op handen en voeten. Ze loopt en zit als een tweebenig wezen. Ze heeft wel een kat als huisdier en die heet Charmmy Kitty.”