Chinese panda faket zwangerschap voor extra eten

De Chinese panda Ai Hin is de koningin van de bedriegers in het dierenrijk. De 6-jarige panda heeft een zwangerschap vervalst  en de dierenverzorgers van de Chengdy Research Base of Giant Panda Breeding bedrogen door extra gewicht te winnen, meer progestagene hormonen te produceren en aanzienlijk minder te bewegen.

De verzorgers dachten door deze wijzigingen in het gedrag van de panda dat ze zwanger was en begonnen zelfs al met de planning voor de eerste live-uitzending van een pandageboorte. Helaas voor de dierenverzorgers haalde Ai Hin maar een grapje uit. Panda’s krijgen extra bamboe als ze zwanger zijn en ze associëren dan ook een zwangerschap met extra bamboe. Daarnaast bleek in het verleden al dat panda’s goede bedriegers zijn.

Wu Konju, een van de dierenverzorgers van Chengdu, zegt dat panda’s de voordelen van een pseudo-zwangerschap begrepen hebben. “Als panda’s prenatale tekenen vertonen, wordt de toekomstige moeder verplaatst naar een kamer met airconditioning en wordt er 24 op 7 voor haar gezorgd. Ze krijgt meer broodjes, fruit en bamboe. De slimme panda’s hebben dit systeem misbruikt om hun levenskwaliteit te verbeteren.”

CNN meldt dat de dierenverzorgers bij Edinburgh Zoo in Schotland geloven dat hun eigen panda, Tian Tian, zwanger is, maar nu zetten ze vraagtekens bij dit nieuws. Als gevolg van de pseudo-zwangerschappen in het verleden weten de dierenverzorgers niet zeker of er wel daadwerkelijk een baby panda geboren zal worden.