Champions League – Geen groepsfase voor Mertens, Bruno en De Ridder

De Belgen hebben woensdag niet kunnen schitteren in de Champions League-kwalificaties. Zowel Steve De Ridder (FC Kopenhagen), Dries Mertens (Napoli) als Massimo Bruno (RB Salbzurg) werden gewipt in de vierde en laatste voorronde van het kampioenenbal. Bovendien zorgden de uitslagen er voor dat Anderlecht donderdag in pot vier zit tijdens de loting voor de groepsfase. Dries Mertens – 75 minuten op het veld – en Napoli moesten tegen Athletic Bilbao een 1-1 uit eigen huis rechtzetten. Een doelpunt van Marek Hamsik gaf de Italianen hoop, maar Aduriz (tweemaal) en Ibai maakten er 3-1 van. Rode Duivel Mertens mag zich dit seizoen dus opmaken voor Europa League-voetbal.

Ex-Anderlechtspeler Massimo Bruno – 66 minuten op het veld – ging met het Oostenrijkse Salzburg met 3-0 onderuit tegen het Zweedse Malmö, na doelpunten van Markus Rosenberg (tweemaal) en ex-Gentspeler Magnus Eriksson. De heenmatch in eigen huis eindigde op 2-1, en dus moeten Bruno en zijn maats alsnog naar de Europa League.

Bayer Leverkusen had geen kind aan het FC Kopenhagen van Steve De Ridder, die in de BayArena aan de rust mocht invallen. Hij kon de 4-0 nederlaag niet keren. Heung-Min Son, Calhanoglu en tweemaal Kiessling troffen raak. De heenmatch eindigde op 2-3, een duidelijke 7-2 zege over twee wedstrijden dus voor de Duitsers.

Het Engelse Arsenal had het zwaar tegen het Turkse Besiktas. Na de 0-0 in Turkije, konden The Gunners in het eigen Emirates Stadium pas in het slot van de eerste helft afstand nemen via nieuwkomer Alexis Sanchez (1-0).