Vrouw vecht een half uur voor haar leven bewapend met landbouwgereedschap tegen een luipaard

Een vrouw uit India wist een luipaard te doden dat haar aanviel. Kamla Devi, de 56-jarige vrouw uit het noorden van Uttarakhand werd, toen ze water ging halen, aangevallen door een luipaard. Het dier besprong haar vanuit een nabijgelegen struik. Ze vocht een half uur voor haar leven alleen bewapend met een sikkel en een spade.

“Ik dacht dat ik dood was, maar ik heb geduld gehad en de moed nooit verloren,” vertelde ze tegen verslaggevers.

Devi ging water halen uit een kanaal toen ze werd aangevallen. Het dier besprong haar maar Devi vocht terug. “Ik vocht bijna een half uur lang voor mijn leven tot ik besefte dat hij echt dood was. Ik probeerde om zijn tanden stuk te slaan zodat hij mij niet meer kon bijten.”

De artsen in het ziekenhuis zeggen dat de vrouw erg veel geluk heeft gehad. “Ze heeft twee breuken aan de rechterkant en aan de linkerkant. Ze heeft diepe verwondingen aan haar hoofd en benen en er zijn bijtwonden over haar gehele lichaam.”

Het is niet de eerste keer dat er mensen werden aangevallen door een luipaard in de regio. Eerder wist een groep arbeiders een luipaard te doden toen het dier hen aanviel. Het luipaard wist wel vier personen te verwonden. De reeks aanvallen komen mogelijk door het feit dat menselijke nederzettingen het liefgebied van de grote katachtige verkleinen.