Passagiersvliegtuig moet noodlanding maken omdat een vrouw moest bevallen

Een passagiersvliegtuig op weg naar de VS werd gedwongen om een ongeplande landing te maken in Ierland omdat een vrouw moest bevallen. Het vliegtuig was pas een uur voordien opgestegen.

De Delta Airlines cockpitbemanning moest landen door een medische noodsituatie. Het vliegtuig was op weg naar Atlanta vanuit Amsterdam.

De trans-Atlantische jet had 230 passagiers aan boord en moest landen in Shannon Airport, waar de vrouw werd overgebracht naar een ziekenhuis. Er werd gevreesd dat de vrouw in het vliegtuig zou bevallen want de weeën kwamen steeds sneller op.

De Boeing 767-300 wist veilig te landen en werd opgewacht door paramedici die de vrouw onderzochten voor ze haar met spoed naar het University Maternity Hospital Limerick te brengen met de ambulance.

Het vliegtuig kon twee uur later opnieuw vertrekken. De meeste luchtvaartmaatschappijen verlangen een medisch attest van zwangere vrouwen alvorens ze het vliegtuig op mogen. Delta Airlines beschikt niet over zulke beperkingen en verlangt geen medisch attest maar het moedigt wel zwangere vrouwen aan om vliegreizen eerst met een arts te bespreken voor ze hun vlucht boeken.