Nieuw onderzoek wijst uit dat autozitjes voor kinderen vuiler zijn dan toiletten

De autostoeltjes die ouders gebruiken om hun kinderen te beschermen in de auto, brengen ze in feite eerder in gevaar. De gemiddelde toilet heeft ongeveer 50 verschillende soorten bacteriën in een gebied. Dat blijkt niets te zijn vergeleken met wat de onderzoekers van de Universiteit van Birmingham vonden in hun onderzoek.

De stoelen hadden ongeveer 100 verschillende soorten schimmels en bacteriën per afgestreken gebied, met inbegrip van Salmonella en E.coli.

Uit de studie, die werd uitgevoerd in opdracht van het UK’s Continental Tyres, bleek dat auto’s gevaarlijker zijn voor de gezondheid van het kind dan onze huizen. En dat kan wel eens kloppen, want we schrobben onze vloeren vaker dan dat we onze auto schoonmaken.

Dat blijkt uit een ander onderzoek waar een op de vijf deelnemers moest bekennen dat ze hun voertuig maar één keer per jaar reinigen. En 60% van de geïnterviewden had geen idee dat auto’s een risico voor de gezondheid zijn.

Mark Griffiths, veiligheidsexpert bij Continental Tyres, zegt dat de bestuurders hun voertuig op dezelfde manier als hun huis moeten behandelen. “De meeste mensen zouden er niet aan denken om het afval dat in hun auto rondslingert ook in huis zo te laten rondslingeren. Regelmatig onderhoud aan de binnenkant van het voertuig minimaliseren de risico’s dat jouw kind een ziekte kan oplopen.”