Backup danseres van Nicki Minaj werd gebeten door een slang tijdens ‘Anaconda’

Gisteren kon je naar de MTV Video Music Awards kijken met de bijbehorende show vol optredens van de grote muzieksterren. Natuurlijk wordt zo’n show eerst gerepeteerd en de laatste repetitie ging afgelopen vrijdag door.

Tijdens de repetitie beet een gigantische slang één van de backup dansers van Nicki Minaj tijdens het optreden van haar nieuwe nummer ‘Anaconda’.

De zes meter lange boa constrictor die Rocky heet, besloot om zijn tanden in de linkerarm van de onfortuinlijke danseres te zetten. De danseres werd meteen ter plaatste behandeld door een arts die al aanwezig was en daarna uit voorzichtigheid naar het ziekenhuis gebracht. Dat vertelde Chris Velvin, de directeur van de veiligheid voor Viacom Media Networks.

Het ongeluk gebeurde toen Rocky op de schouders van de danseres lag. De slang is gelukkig niet giftig en de verwondingen van de vrouw zijn naar verluidt niet levensbedreigend.

Minaj was zelf ook op het podium toen de aanval plaatsvond en raakte niet gewond. Onmiddellijk na de beet vroeg Minaj of haar danseres door de slang gebeten was en rende ze naar haar om te zien of ze niet gewond was.

Dit was echter niet het enige incident tijdens de repetitie. Ook Iggy Azalea kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf toen ze van het podium viel. Ze werd onmiddellijk geholpen door bewakers en ze had veel geluk dat ze haar benen niet had gebroken.

Gelukkig verliep het allemaal wat soepeler gisterenavond, behalve voor Nicki Minaj zelf. Te luide achtergrondmuziek liet haar stem in het niets verdwijnen en tot overmaat van ramp scheurde ook nog de rits van haar jurk. Een slechte generale repetitie betekent dus niet altijd een goede première.