Restaurant uit Londen gebruikt de linkerborst van Kate Moss voor champagneglazen

Een restaurant in Londen heeft een champagneglas gemaakt uit een vorm van de linkerborst van Kate Moss. Het Britse topmodel vierde haar 40ste verjaardag en Mayfair’s 34 Restaurant besloot om haar te eren met een glas dat de vorm heeft van haar linkerborst. Het restaurant werkte samen met de Britse kunstenaar Jane McAdam Freud.

Het glas dat de 34 Kate Moss Coupe werd gedoopt, is voorzien van een slanke stam en een kom gedecoreerd met een geometrisch patroon. De handtekening van Moss staat in de voet van het glas gegraveerd.

34-Kate-Moss-Champagne-Coupe_dezeen_2

Het is niet de eerste keer dat een vrouwenborst dienst doet als vorm voor een champagneglas. De eerste Champagne coupe, formeel bekend als een Bol Sein, dateert terug vanuit de 18de eeuw toen de linkerborst van de Franse koningin Marie Antoinette dienst deed als vorm. Historici twijfelen echter aan deze mythe en denken dat het concept eigenlijk al 100 jaar ouder was.

Moss was duidelijk opgetogen over het glas. “Ik was enthousiast om deel te nemen aan dit project omdat het zo’n eer is en omdat Marie Antoinette het ook gedaan had. Ze had hetzelfde intrigerende en ondeugende karakter. Champagne wordt altijd geassocieerd met feest dus ik creëerde deze prachtige coupe dan ook met plezier.”

De coupe zal door Moss zelf gelanceerd worden tijdens een lunch in 34’s Emin Room waar ze ook haar 40ste verjaardag eerder vierde. Het glas zal beschikbaar zijn voor het grote publiek vanaf 9 oktober.

34-Kate-Moss-Champagne-Coupe_dezeen_1