Stijlvolle armband van Q Designs laadt je smartphone op waar en wanneer je wil

Draagbare apparaten worden in de eerste plaats gezien als instrumenten die dienen om jouw leven op orde te houden, maar een nieuwkomer in de categorie heeft een veel praktischere missie: het opladen van uw apparaten.

De QBracelet ziet eruit als een stijlvolle armband, maar is in feite een draagbare lader die zowel je iPhone als Android-toestel kan voorzien van energie. Een deel van het genie van het apparaat, dat dankzij zijn minimalistische ontwerp zowel voor mannen als vrouwen geschikt is, ligt in het feit dat het er gewoon uitziet als een sieraad. Maar als je de armband opent, zul je een verborgen oplader ontdekken met een micro-USB connector voor Android-toestellen en een Lightning-connector voor de iPhone.

Afhankelijk van het apparaat dat je wil opladen, zal volgens Q Designs, het bedrijf achter de armband, het apparaat tot 60% opgeladen worden door de interne lithium-ion batterij van de armband. De armband zelf moet maximaal 90 minuten opladen en kan ongeveer 30 dagen in standby-modus staan.

Het batterijniveau en de laadtoestand wordt weergegeven met vier LED’s boven de connector in de armband. “Een gebruiker kan de armband gewoon opentrekken en het batterijniveau bekijken. Tijdens het opladen laten knipperende LED lampjes ook het huidige laadniveau zien,” vertelt Alessandro Libani, medeoprichter van Q Designs, aan Mashable.

Sommige mensen zijn bezorgd over de krachtige oplader om hun pols. Zou de batterij niet te warm kunnen worden?

“We hebben veiligheidsmaatregelen genomen om te voorkomen dat de armband niet te warm wordt, maar tijdens het opladen warmt de QBracelet onvermijdelijk een beetje op.” De QBracelet zal worden aangeboden in het zwart, zilver en goud en volledig waterdicht zijn. De armband zal vanaf december beschikbaar zijn voor de consument voor 99 dollar.