eat!Brussels organiseert een dorp voor 10 internationale partners van het Brussels Gewest

Als hoofdstad van de Europese Unie is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de thuisbasis voor tal van internationale instellingen en organisaties. Het gewest voert ook een dynamische buitenlands beleid, dat openstaat voor de wereld.

Brussel Internationaal houdt zich actief bezig met het buitenlands beleid van het Brussels Gewest. Deze afdeling van de Brusselse overheidsdienst ontwikkelt onder andere relaties tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en steden, provincies en regio’s uit de vier hoeken van de wereld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tien van deze partners besloten in te gaan op de uitnodiging tot deelname aan het culinair festival eat!Brussels 2014. Dat festival werd in 2012 opgericht om de Brusselse gastronomie in de kijker te zetten. Het keert dit jaar terug naar het Ter Kamerenbos van 11 tot 14 september. Gedurende vier dagen komen Brusselse restauranthouders samen met collega’s uit de partnergebieden en wijntelers uit Bordeaux. Samen delen ze hun kennis en passie voor goede producten met fijnproevers en gaan ze op zoek naar nieuwe smaaksensaties en gastronomische avonturen.

Als gastronomisch festival van een internationale en kosmopolitische stad en regio, biedt eat!Brussels de ideale kans om kennis te maken met de smaken uit de vier hoeken van de wereld, van Peking tot Quebec, via Katanga en Rabat.

Voor meer informatie kan je surfen naar de sites van Brussels Internationals en eat!Brussels.

BI-NL-CMJNlogo eat 2014