J.K. Rowling publiceerde gisteren een uniek verhaal over één van haar favoriete personages uit Harry Potter

Zeven jaar na de release van het zevende en laatste boek van de Harry Potter-reeks lijkt J. K. Rowling haar creatie nog steeds niet te kunnen loslaten. Ze publiceerde maandag een kortverhaal op haar website Pottermore.com over Celestina Warbeck, een heks waarover eigenlijk niets verteld werd in de reeks.

Warbeck is een beroemde zangeres in de tovenaarswereld en Molly Wemel (voor wie het mocht zijn vergeten: zij is de moeder van Ron en voor wie mocht vergeten zijn wie Ron is, hij is de beste vriend van Harry, het hoofdpersonage van de reeks) is een grote fan. Ze werd voor het eerst genoemd in Harry Potter en de Geheime Kamer maar sindsdien is er niets meer over haar verschenen. Tot gisteren.

Volgens Rowling moeten we ons de zangeres voorstellen als Shirley Bassey uit de jaren ’50. Zowel in uiterlijk als in stijl. Ze is één van Rowlings favoriete personages (Waarom heeft ze haar dan maar één keer vermeld?)  sinds ze de wereld van Harry Potter creëerde. Andere details die Rowling onthult in haar kortverhaal zijn haar half-bloed status, dat ze bij Griffoendor zat en haar hobby. Fans kunnen nog naar een liedje luisteren van de wereldberoemde heks maar dan moet je wel even zorgen dat je lid bent.

Dit is de tweede keer in een paar maanden dat Rowling de aandacht opeist in de schrijverswereld met mogelijke verhalen over haar toverwereld. Begin juli publiceerde de auteur een verhaal met Harry zelf, bij het WK Zwerkbal en onthulde ze hoe het leven van Harry eruit ziet nu hij 30 jaar oud is.

Hoewel we ontzettend genoten hebben van Harry Potter en de fantastische toverwereld lijkt het ons tijd dat Rowling het advies uit Frozen opvolgt en stopt met haar geweldige product uit te melken. Rowling, Let It Go !

Voor wie zich nooit heeft ondergedompeld in de betoverende reeks, is hieronder een hilarisch filmpje dat Harry Potter uitlegt op 2 minuten.