Fan neemt vrije trap Tottenham en wordt een legende op het internet

Fans die op het veld lopen. We vinden ze onvolwassen en vervelend omdat ze de voetbalwedstrijd verstoren. Maar eens in de zoveel tijd is er een fan die het veld oploopt en na zijn actie een legende wordt. De 22-jarige Jordan Dunn uit Engeland werd dit weekend zo’n legende. Zijn actie deed al de ronde over het internet en zelfs in voetbalpraatprogramma Extra Time stonden ze even stil bij de actie van de jongeman.

Dunn besloot om tijdens de openingsspeeldag van de Barclays Premier League het veld te betreden, een kamikaze sprint te trekken en de vrije trap te nemen die normaal bestemd was voor Cristian Eriksen van Tottenham Hotspur tijdens de wedstrijd West Ham United – Tottenham.

https://vine.co/v/M3m5hugmMdK/embed

Bekijk ook de reactie van Eriksen die had gehoopt dat de prachtige trap in het doel zou belanden. Dunn slaagde er nog in om de bal tussen de palen te krijgen, maar keeper Adriàn verpestte het feest door de bal klemvast te pakken. Wij hadden hem erin laten vliegen, want dat had echt de kers op de taart geweest. Normaal zorgt de FA (Engelse voetbalbond) ervoor dat dergelijke acties niet in beeld komen, maar dit keer waren ze duidelijk te laat. Net als de beveiligingsman die achter Dunn aansloft…

Dunn staat mogelijk voor een stadionverbod van tien jaar en een boete van meer dan 5000 pond. Maar de jongen die naar verluidt in een herberg in Dover werkt, zegt dat het allemaal wel de moeite waard was.

“Mijn vrienden denken dat ik een legende ben,” jubelde hij op Kent Online. Dat vinden wij ook en Dunn, weet dat stadionverboden vervallen en geld alleen maar een sociale constructie is, maar legendes? Legendes sterven nooit.