Deze app maakt het onmogelijk voor kinderen om hun smartphone te gebruiken tot ze reageren op de berichten van hun ouders

Een moeder uit Texas heeft een nieuwe app ontwikkeld die de smartphones van tieners blokkeert tot ze antwoorden op de berichten of telefoontjes van hun ouders.

Sharon Standifird, een app-ontwikkelaar uit Houston, heeft de ‘Ignore No More’-app ontworpen. De app laat ouders toe om de controle te nemen over de smartphones van hun kinderen. Je voert een code in, kiest de naam van het kind en sluit de telefoon af.

De app kost 1.99 dollar en is beschikbaar voor Android. Door de code zullen kinderen geen gebruik meer kunnen maken van hun smartphone behalve om hulpdiensten te bellen tot ze reageren op de berichten of telefoontjes van hun ouders.

Zodra de telefoon wordt vergrendeld, verschijnt er een leeg scherm met een lijst van goedgekeurde contactpersonen. Het kind moet één van die contactpersonen bellen om een wachtwoord te bekomen en weer toegang te krijgen tot zijn smartphone.

Standifird zei dat haar zoon nu veel sneller terugbelt en op tijd reageert op haar sms’jes dus de app lijkt te werken. Ze ontwikkelt nu een versie van ‘Ignore No More’ voor de iPhone.