18-jarige Wit Rus wint Google’s Code Jam op zijn eerste poging

Een 18-jarige uit Wit-Rusland won de Google Code Jam Finals op vrijdag. Dat is een wedstrijd waarin 26 programmeurs vanuit de hele wereld een poging ondernemen om tergend moeilijke problemen op te lossen door het schrijven van computerprogramma’s. Niemand behaalde een perfecte scoren, maar de 18-jarige Gennady Korotkevich won wel de wedstrijd en mocht 15.000 dollar aan prijzengeld in ontvangst nemen.

De wedstrijd duurde vier uur en vond plaats bij Google LAX op vrijdagmiddag. De deelnemers vertegenwoordigden de VS, China, Japan, Oekraïne, Polen, Rusland, Korea, Tsjechië, Bulgarije, Brazilië en Wit-Rusland.

google_code__jam_

Gennady Krotkevich was dit jaar 18 jaar geworden waardoor hij in aanmerking kwam voor de wedstrijd. Hij had vorig jaar al deelgenomen en zich gekwalificeerd voor de finales, maar mocht toen niet deelnemen aan de finale wegens zijn te jonge leeftijd. Dit jaar mocht hij dus wel en dat werd meteen een succes. Uit een deelnemersveld van 20.000 programmeurs werden 25 finalisten geselecteerd en de kampioen van vorig jaar. De tweede plaats ging naar Evgenii Kepun uit Rusland en het brons was voor Yuzhou Gu uit China.

Opmerkelijk genoeg was er  geen enkele vrouwelijke finaliste. Google maakt er dan ook een punt van op de agenda om meer vrouwen warm te maken voor de wedstrijden.