Spectaculaire wakeboardtricks in de schaduw van het MAS

Red Bull Streamline, de extreme wakeboardwedstrijd, komt naar Antwerpen. Zestien wakeboarders van vier verschillende Belgische clubs zullen het op zaterdag 23 augustus in een spectaculaire wedstrijd tegen elkaar opnemen. De atleten zullen worden rondgetrokken aan een kabel van meer dan 200 meter lang, die hen over vier ultieme obstakels gidst in het Bonapartedok, rond het MAS.

Als je aan wakeboarden denkt, denk je vaak aan iemand op een board die zich laat voorttrekken door een boot, maar dat kan ook anders. Vier Belgische wakeboardclubs, die van Tertre, Knokke, Marcinelle en Dilsen-Stokkem, maken gebruik van een kabelpark om te wakeboarden. De atleten hangen vast aan een kabel en worden voortgetrokken door een motor in plaats van door een boot. Die vier clubs hebben elk vier atleten afgevaardigd om deel te nemen aan Red Bull Streamline.

Om de Streamline te winnen moeten de atleten indrukwekkende tricks uitvoeren nadat ze gelanceerd zijn door één van de vier rampen. Een internationale jury zal in de finale na twee ‘runs’ een oordeel vellen en de winnaar gaat met de eer én 1.000 euro aan de haal.

De toegang tot het evenement is volledig gratis. Het wakeboarden gaat van start vanaf 18 uur, rond 21 uur maakt de jury de winnaar bekend. Geen beter moment dus om deze extreme sport te leren kennen dan tijdens de Antwerp Street Kicks op 22 en 23 augustus.

Geen zin om enkel langs de zijlijn te kijken naar dit fantastische evenement? Dan heb je geluk want Red Bull Mobile biedt jou de kans om een cable-wakeboardinitiatie te winnen. Het enige dat je moet doen is naar deze website surfen en antwoorden op de vraag. Wie weet mag jij dan ook wakeboarden rond het MAS.