Zuckerberg giet ijskoud water over zichzelf en daagt Bill Gates uit om hetzelfde te doen

Tegenwoordig is het op de sociale media een soort spelletje geworden om zelf een stunt uit te halen, waarna je drie mensen nomineert om die stunt na te doen anders moeten ze een tegenprestatie leveren. Denk maar aan alle Facebookposts van mensen die in het water springen en nadien een etentje verwachten als hun vrienden niet hetzelfde doen. Momenteel gaat hetzelfde soort nominaties rond bij heel wat grote namen in Amerika.

Onder andere Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, Chris Christie, de gouverneur van New Jersey en Jimmy Fallon, de host van de talkshow The Tonight Show hebben al een emmer ijskoud water over zichzelf gegoten. De tegenprestatie als ze dit weigeren is 100 dollar te doneren aan ALSA, een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar amyotrofe laterale sclerose, ofwel ALS. ALS is een neurologische ziekte waarbij motorische zenuwcellen afsterven, waardoor de patiënt verlamd geraakt. Een bekend persoon met ALS is de Britse natuurkundige Stephen Hawking.

Het is de bedoeling van de campagne om mensen bewust te maken van de strijd tegen ALS en tegelijkertijd geld in te zamelen voor verder onderzoek naar een oplossing voor ALS. Ondanks dat de bekendheden een emmer ijskoud water over zich gieten en dus niet moeten doneren, wordt toch verwacht dat ze dit doen.

Mark Zuckerberg nomineerde Bill Gates, de oprichter van Microsoft, zijn partner Sheryl Sandberg en Reed Hastings, de CEO van Netflix. Wij zijn alvast benieuwd of we binnenkort een kletsnatte Bill Gates te zien krijgen. Satya Nadella, de huidige CEO van Microsoft, deed het hem alvast voor.

https://www.youtube.com/watch?v=3YDxB6hXWYc