Dit wordt het beste schooljaar ooit!

Het is midden augustus en de meeste scholen beginnen langzaamaan hun deuren weer te openen. Super spannend natuurlijk, zo’n eerste schooldag. Jouw kind zit in de stress over nieuwe klasgenootjes, leraren en outfits en jij als mama of papa maakt zich zorgen over lunchboxjes, rapporten en agenda’s. Maar no worries, met deze tips wordt dit schooljaar het beste schooljaar ooit.

Je hebt het in de ochtend al druk genoeg met de kinderen uit bed trommelen, onder de douche zetten en aankleden. Daar wil je geen lunchboxjes-gedoe bij. Keep it simple. Je wilt vast het allertofste lunchboxje ooit in elkaar toveren, maar dit zorgt voor stress en jouw kinderen zijn er vaak een stuk minder enthousiast over dan je zou willen. Houd het dus simpel, maar lekker en gezond.

Routine

Je wilt de kinderen op tijd in de klas hebben en zelf op tijd op werk verschijnen. Dit zorgt op de vroege ochtend al voor een flinke dosis stress. Wees slim en zorg voor routine. Als de kids deze routine gewend zijn, verloopt alles een stuk soepeler.

Een goed ontbijt

Je weet natuurlijk allang dat een goed ontbijt ontzettend belangrijk is. Vooral als de kids naar school moeten is het belangrijk dat je ze een gezond ontbijtje voorschotelt. Een voedzame maaltijd zorgt ervoor dat jouw kinderen zich beter kunnen concentreren op school en dus betere prestaties leveren. Fruit met een kom ontbijtgranen of havermout is bijvoorbeeld een goede maaltijd om de dag mee te beginnen.

De avond ervoor

De eerste schooldag is heel belangrijk voor een kind. Vermijd ochtendstress door de avond ervoor alvast wat dingen klaar te leggen. Je kind wil er natuurlijk pico bello uitzien, dus zoek de avond vóór de grote dag alvast samen een outfit uit en leg deze klaar. Pak ook de schooltas alvast in met alle schoolspulletjes en benodigdheden, zodat er niets vergeten wordt.

Coole schoolspullen

Een nieuw schooljaar betekent nieuwe (en vooral coole) schoolspullen. Het shoppen van schriften, agenda’s en lunchboxjes is een belangrijke taak, want kinderen willen niet voor gek lopen. Ga samen shoppen of kijk online naar de back to school collecties van gave webwinkels. Tip: Hema heeft een hele toffe schoolcollectie, die je met 10% korting kunt shoppen. De schriftjes en agenda’s van de Hema kan je helemaal zelf versieren, waardoor het een heel persoonlijk boekje wordt. Tof om samen met jouw kind te doen als voorbereiding op het schooljaar.

Houd deze tips in het achterhoofd, ook gedurende het jaar. Nu rest alleen nog veel plezier maken, leren, spelen en genieten en dan kan het schooljaar niet meer stuk!