Deze futuristische luidspreker kan zweven

Als je op zoek gaat naar een bluetoothluidspreker let je waarschijnlijk vooral op de kwaliteit van het geluid en de levensduur van de batterij. Het design is meestal niet zo belangrijk, maar dan zag je de Om One nog niet.

De Om One is een bluetoothluidspreker in de vorm van een bal, waarin verschillende luidsprekerroostertjes zijn verwerkt. Op zich niets speciaal zou je denken, totdat je die bal op het magnetische voetstukje plaatst. Door de magnetische krachten begint de ronde luidspreker te zweven en te draaien, een bijzonder cool effect. De Om One bevat ook een microfoon zodat het ook perfect gebruikt kan worden voor conference calls.

Om Audio, het bedrijf achter de luidspreker, zocht nog 100.000 dollar (75.000 euro) via crowdfunding om de productie van de Om One op te starten. Twee dagen nadat ze hun campagne startten hadden ze hun doelwit al bereikt. Momenteel staat de teller al op 132.000 dollar. De campagne gaat wel verder en biedt de kans om de unieke luidspreker met korting te kopen. Als je de Om One via de crowdsourcingcampagne koopt moet je 179 dollar (135 euro) neertellen, terwijl die later in de winkel 199 dollar (150 euro) zal kosten.

Of de geluidskwaliteit goed zal zijn kunnen we je niet vertellen, maar Om Audio creëerde eerder al een set oortjes die geluidsliefhebbers kon bekoren. Hopelijk is hun zwevende luidspreker even goed.

https://www.youtube.com/watch?v=XCfhdmC7oMY