Zwitserse trein ontspoort boven ravijn

In het oosten van Zwitserland is een trein ontspoord.  Aan boord  bevonden zich minstens 200 mensen, zo heeft de politie  meegedeeld. Vijf passagiers raakten zwaargewond en zes anderen lichtgewond. Andere reizigers zouden in shock zijn. Er is voorlopig geen sprake van dodelijke slachtoffers

De Regio Express trein die op weg was van Sankt Moritz naar Chur ontspoorde omstreeks 13.00 uur, even voorbij het station van Tiefencastel. Het ongeval deed zich voor langs de flank van een berg en de plaats van de ramp zou daardoor moeilijk te bereiken zijn.

Minstens drie personenwagons zijn ontspoord, aldus nog de politie. Hoeveel passagiers zich in die drie wagons bevonden, is evenwel niet duidelijk. De evacuatie- en reddingsoperatie is volgens de politie volop aan de gang. Er worden zeker vier reddingshelikopter en een twintigtal reddingsvoertuigen ingezet.

Volgens de nieuwssite 20min.ch zijn ongeveer honderd mensen te voet op de terugweg naar het treinstation van Tiefencastel. Sommigen van hen zouden in shock zijn en moeten verzorgd worden.

trein2

Uit beelden van online media blijkt dat een van de wagons zich iets lager langs de flank van een ravijn bevindt. In die wagon zouden vijf tot tien mensen gezeten hebben, zo verklaarde een ooggetuigen aan Blick. Een andere wagon hangt deels over de rand van het ravijn.

Foto’s: Twitter/blickamabend