Over deze 20 random feitjes zul je nog de hele dag denken

door
Roald
Leestijd 1 min.

Elke dag lopen we door het leven met oogkleppen op voor wat er werkelijk om ons heen gebeurt. Het is gemakkelijk om jezelf te vergeten in je problemen en te stoppen met nadenken over de prachtige wereld waarin je leeft. Wel, dat gaan we nu veranderen.

Na het lezen van deze waanzinnige, willekeurige feiten die werden verzameld door ebaumsworld zul je vandaag aan niets anders kunnen denken dan aan de mysterieuze en wonderbaarlijke wereld waarin we leven.

1. Iemand vragen waar hij is als je hem belt, is een heel recent ding. Vroeger wisten we namelijk altijd waar iemand was, want anders konden we hem niet bereiken.

2. Je maag denkt dat alle manieren waarop aardappelen klaargemaakt kunnen worden eigenlijk puree zijn.

3. Als je naar een Amerikaanse zeearend kijkt in de zoo dan kijk je eigenlijk naar het Amerikaanse symbool voor vrijheid in gevangenschap.

4. Hoeveel plaatsen heb jij al voor de laatste keer bezocht?

5. Ons gebruik van emoticons is zo buiten proporties aan het groeien dat je jezelf zou kunnen afvragen of we niet terugkeren naar de hiërogliefen.

6. Elke spin die je vermoordt, maakt de genenpoel geniepiger en dodelijker.

7. Als je het woord 'crisp' hardop uitspreekt dan voel je dat het achteraan de mond begint en helemaal naar voren komt terwijl je het zegt.

8. Tenzij je een beroemdheid bent, is Twitter als tegen jezelf praten in een volle kamer.

9. Als Katniss en Peeta van The Hunger Games een echt Hollywood-koppel waren, dan was hun bijnaam Katpee of Peeniss.

10. Je bent zelf de laatste persoon die zal sterven in je leven.

11. De persoon die de speeches van Hitler nakeek op fouten, was de eerste echte 'grammar nazi'.

12. Als jobadvertenties rare vaardigheden vragen zoals vloeiend Chinees kunnen spreken, waarom zetten ze de advertentie dan niet in het Chinees zodat alleen die mensen kunnen antwoorden?

13. De iconische alien is voor ons wat wij zijn voor de apen: Klein, bleek, met een groot voorhoofd en met een onbegrijpelijke technologie. We ontvoeren ze zelfs voor experimenten.

14. Iedereen heeft eigenlijk drie verschillende stemmen. De stem in je hoofd, de stem die jij hoort als je spreekt en de stem die anderen horen als je spreekt.

15. Zouden we alle verschillende tijdstippen op een klok gezien hebben op een leven tijd?

16. Als een zwangere vrouw zwemt, is ze eigenlijk een menselijke onderzeeër.

17. Het Engelse woord FAT lijkt op het woord EAT waar iemand een hapje van nam.

18. Baby's huilen altijd omdat alle ongemak letterlijk het ergste is wat ze ooit hebben meegemaakt.

19. We spreken over 'haar' als we al het haar op ons hoofd bedoelen en over 'haren' als we het over enkele haren hebben.

20. Mars is volledig bewoond door robots.