Brussel Mobiliteit lanceert Biker2Biker, een ontmoetingsplatform gewijd aan fietsers

Elke dag stappen in Brussel zo’n veertig- à vijftigduizend mensen op de fiets om zich te verplaatsen in de hoofdstad en het aantal fietsers blijft steeds groeien. Als je weet dat 57% van de afgelegde trajecten binnen Brussel niet langer zijn dan vijf kilometer, is het voor veel van die trajecten mogelijk om de fiets te nemen. Daarom begint Brussel Mobiliteit met Biker2Biker, een online ontmoetingsplatform dat gewijd is aan de Brusselse fietsers.

Het doel van Biker2Biker is om beginnende fietsers (Citybikers) in contact te brengen met ervaren fietsers (Citytrainers) en hen zo aan te moedigen om vaker de fiets te nemen. De ervaren fietsers zullen dan de beginners enkele dagen begeleiden tijdens hun verplaatsingen op de fiets. Zo leren de beginnende fietsers alle tips en tricks om zorgeloos te fietsen door de straten van Brussel.

“Steeds meer mensen willen bewust kiezen voor de fiets, maar voelen zich nog wat onzeker om zich in het verkeer van een grote stad als Brussel te storten. Tegelijk willen ervaren fietsers hun ervaring en tips maar al te graag delen”, legt Inge Paemen, woordvoerder bij Brussel Mobiliteit, uit. “Via Biker2biker.be kunnen beginnende en doorgewinterde fietsers elkaar ontmoeten. Met dit initiatief wil Brussel Mobiliteit het aantal fietsverplaatsingen in de hoofdstad verhogen om het verkeer vlotter te laten verlopen en de vervuiling terug te dringen”, voegt ze eraan toe.

Het maakt dus niet uit of je nog nooit met een fiets gereden hebt of een echte wielertoerist bent. Als je zin hebt om deel te nemen aan het Biker2Bikeravontuur hoef je je slechts in te schrijven op www.biker2biker.be. Enkele honderden Citybikers en Citytrainers wachten er al op jou. De site staat ook boordevol tips om te fietsen in een grote stad en heeft ook een pagina met advertenties speciaal voor fietsers (om fietsapparatuur te verkopen, advies te vragen, fietsroutes te delen,…)