Meisje van drie overleeft 11 dagen in de wildernis tussen wolven en beren

Karina Chikitova zou perfect een suvivalprogramma op Discovery Channel kunnen presenteren. Ze wist 11 dagen in haar eentje met haar puppy op de Siberische taiga waar wolven en beren in het wild leven te overleven.

Chikitova wandelde met haar hondje en raakte verdwaald in de taiga van Jakoetië. De moeder van het meisje denkt dat haar dochter geprobeerd heeft om haar vader te volgen naar zijn geboortedorp Rodion.

Er werd een zoektocht gelanceerd toen de moeder en de vader beseften dat geen van beide nog wist waar hun dochter was. Na 11 dagen werd het meisje gezond en wel gevonden. Ze had al die tijd overleeft in de wildernis met haar puppy die haar ’s nachts warm hield.

Het meisje dronk water uit een rivier, at wilde bessen en maakte een comfortabel bedje in een van de lange grasvelden. Na negen dagen hield de hond het echter voor bekeken en hij besloot om terug naar huis te gaan. Dat leidde tot een meer gerichte zoektocht naar het meisje dat wonder boven wonder werd teruggevonden.

Chikitova kwam er vanaf met een paar krasjes en muggenbeten. Ze was slechts gekleed in paarse kousen en een rood hemd.

Jakoetië is de koudste regio van Siberië in de winter en experst staan dan ook versteld dat het meisje zo lang wist te overleven, want de kansen op overleven voor zo’n lange tijd in zo’n koude zijn bijzonder klein.

Chikitova is dus duidelijk een kampioen van de wildernis.