De slimste motorhelm ter wereld zamelde op één dag al meer dan 800.000 dollar in

Hoewel de Skully AR-1 lijkt op een normale helm, zal de zelfbenoemde “silmste motorhelm ter wereld” waarschijnlijk meer doen dan alleen je hoofd bescherming bieden en het internet omarmde het idee van harte.

Met nog een maand te gaan in zijn Indiegogo-campagne, wist de Skully AR-1 al drie keer meer geld in te zamelen dan oorspronkelijk het doel was. De AR-1 wist op één dag 800.000 dollar binnen te halen.

Wat de Skully AR-1 zoveel anders en beter maakt dan een andere motorhelm is het feit dat hij beschikt over een achteruitrijcamera en een heads-up display die informatie zoals snelheid, richting en brandniveaus weergeeft in de gezichtslijn van de motorrijder. Het vizier is ook verblindingsvrij en mist- en krasbestendig.

Bovendien kan je de AR-1 verbinden met je smartphone via Bluetooth waardoor je van GPS-diensten en internet gebruik kunt maken. De helm zou al toegang hebben tot de elementaire telefoonopties, muziek en GPS-functies via jouw smartphone. Skully Systems, de ontwikkelaar van de helm, plant om nog meer apps te verstrekken in de toekomst.

De AR-1 kan negen uur werken voor hij opgeladen moet worden. Het is gecertificeerd voor gebruik in de Verenigde Staten en Europa. De technologie is niet goedkoop, maar wie nu al geïnteresseerd is in de slimste motorhelm ter wereld kan hem al bestellen voor 1399 dollar (1050 euro) via Indiegogo.