8 fascinerende en inspirerende weetjes over Robin Williams die je nog niet kende

Robin Williams werd dood aangetroffen in zijn huis in Californië. De acteur was 63 jaar oud, maar zijn dynamische carrière en zijn ongelofelijke vaardigheid om ons zowel te doen lachen als tot tranen te beroeren zal ongetwijfeld de tand des tijd overleven.

Als performer bezat Williams een meesterschap en een diepe kennis over zijn vak. Ondanks het feit dat hij worstelde met persoonlijke demonen, die leidden tot alcohol- en drugsverslaving had hij een opmerkelijk succesvolle carrière op het podium en het witte doek.

Williams won een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol in Good Will Hunting en speelde in klassiekers als Aladdin en Dead Poets Society. Zijn innovatieve benadering van entertainment en robuuste vreugde voor het leven zullen de hele wereld nog een lange tijd inspireren.

Hieronder volgen een aantal anekdotes over Williams die je wellicht nog niet wist.

Williams werd verkozen tot ‘persoon met het minste kans op slagen in het leven’ door zijn klasgenoten in de middelbare school.

Williams woonde in Californië en won de bedenkelijke verkiezing in de middelbare school. Gelukkig was Williams in staat om de laatste lach te krijgen… door de hele wereld te doen lachen.

Hij improviseerde de meeste regels in Aladdin.

Williams gaf zijn stem en humor aan de vriendelijke blauwe geest uit Aladdin. De sluwe geest die rad van tong is, was nooit even sterk geweest als Williams zijn stem en humor niet had gegeven. We hebben lijn na lijn aan komisch goud te danken aan het scherpe improvisatievermogen van Williams want haast alles wat Geest zegt, is door Williams ter plekke verzonnen.

Hij worstelde zijn hele carrière met alcohol- en drugsverslaving.

Dat Williams worstelde met demonen was geen geheim. “Je voelt je warm en vriendelijk en je vindt alles prachtig en het volgende moment voel je dat er een probleem is en dat je geïsoleerd bent.” Zo beschreef Williams zijn verslaving in The Guardian in 2010.

Williams worstelde met alcoholproblemen sinds jaren ’80 en toen hij 20 jaar nuchter was, ging hij in 2006 de afkickkliniek in en opnieuw in 2014.

Entertainment Weekly heeft hem uitgeroepen tot ‘The Funniest Man Alive’ in 1997.

De publicatie maakte Williams de nummer één op de ranglijst en verwees naar hem als “een gekke improvisator voor de sound-bite generatie”.

Als een fervent fietser, trainde hij met Lance Armstrong.

Williams heeft aan de zijde van Armstrong getraind. De twee bleven goede vrienden en Armstrong heeft dan ook een tweet geplaatst uit sympathie voor zijn vriend waarin hij verwijst naar Williams als “one hell of a friend”.

Hij had overgewicht en was eenzaam als kind.

Williams werd gepest als kind. Hij had overgewicht en weinig vrienden. Daarom ontwikkelde hij een scala aan verschillende stemmen om zichzelf te vermaken en omdat hij besefte dat hij het respect van anderen kon krijgen door ze te doen lachen.

Hij overleefde een open hart operatie in 2009.

In 2009 onderging Williams een open hart operatie. De operatie aan zijn aortaklep duurde drie en een half uur.

Williams speelde Dr Hunter “Patch” Adams in de gelijknamige film uit 1998. Dr Adams verkleed zich als een clown en gebruikte humor om zijn patiënten te behandelen.

Hij werd aangenomen door Steven Spielberg om mopjes te vertellen aan de cast van Schindler’s List om de moed erin te houden.

Als je Schindler’s List gezien hebt, dan begrijp je het deprimerende karakter van de film. Regisseur Steven Spielberg vroeg daarom aan Williams om grappen te vertellen aan de cast. Het zal zeker geholpen hebben, want zijn humor hielp zoveel anderen ook al tijdens zijn briljante carrière.