Blotebenentijd!

Nu het rokjesseizoen volop bezig is, is het tijd voor het handige blotebenenplan. Daarmee zien je benen er nog beter uit en stap je nog zelfverzekerder door de zomer in een rokje. Hieronder stomen we je in drie stappen klaar voor het rokjesseizoen. ICI PARIS XL heeft alle hulpmiddeltjes voor deze tips klaarstaan.

Stap 1: Glad en zacht

Het kwik stijgt, maar jouw benenstress stijgt ook? Geen paniek. Zeg die winterbenen snel vaarwel en ga voor een scrubbeurt. Zo verwijder je alle dode huidcellen en voelt je huid zomerzacht aan. Breng de scrubcrème onder de douche aan – met je hand of met een spons – en masseer je benen met cirkelvormige bewegingen. Spoel eerst na met lauw water en daarna met koud. Wisselbaden zorgen voor een goede bloeddoorstroming en leveren je een stralende huid op. Nog een bonus: scrubben bereidt je benen voor op een scheer- of epilatiesessie omdat het ingegroeide haartjes voorkomt. Gebruik na het scrubben en ontharen altijd een hydraterende en voedende bodycrème.

Praktische tips:

 • Dode huidcellen stapelen zich makkelijker op bij je knieën. Besteed daarom extra aandacht aan deze zone tijdens het scrubben.
 • Voor het gladste resultaat scheer je je benen in twee richtingen. Eerst een keertje met de haargroeirichting mee en daarna tegen de haargroeirichting in.
 • Scheer je benen nooit als je het koud hebt en gebruik altijd scheerschuim.

 

Stap 2: Strak en sportief

Goed nieuws: je benen zijn dankbare lichaamsdelen om te trainen. Omdat ze uit zo veel spieren bestaan, krijg je ze in geen tijd helemaal in vorm met een simpele sportroutine. Combineer cardiotraining, zoals joggen of fietsen, met verstevigende oefeningen. Vergeet ook niet om te stretchen: zo worden je beenspieren langer, waardoor je benen er sneller strak en gespierd uitzien. Sporten en gezond eten doen wonderen voor cellulitis, net als een slimme anticellulitiscrème. Een anticellulitisbehandeling vraagt wel enige toewijding: elke avond flink die dijen en bovenbenen masseren dus.

Praktische tips:

 • Let op je voeding. Kijk uit met verborgen suikers, cafeïne en verkeerde koolhydraten (bijvoorbeeld pasta of wit brood). Wees ook zuinig met zout: van te veel zout zul je vocht vasthouden. Drink veel water, eet vette vis en kies gezonde koolhydraten zoals bruine rijst en volkorenpasta.
 • Squats: sta rechtop en spreid je benen, zodat je voeten op schouderbreedte staan. Leg je handen achter je hoofd. Zak door je knieën en steek je bips naar achteren. Zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen komen. Hou daarbij je rug mooi recht. Keer na enkele tellen terug naar je beginpositie. Herhaal sessies van 10 squats 3 maal per dag.
 • Steppen: niets zo simpel als een halfuurtje steppen. Zoek een laag bankje, een opstapje of gebruik de eerste trede van de trap. Plaats je linkervoet op het bankje of de trap, zet je rechtervoet bij. Stap weer van het bankje of de trap met je rechtervoet en volg met links. Herhaal zo vaak als je wilt, maar begin telkens met een andere voet.

Stap 3: Glanzend en bruin

Gedaan met worteloranje: de nieuwe generatie zelfbruiners geeft je benen een natuurlijk kleurtje en ze ruiken nog lekker ook.

Praktische tips:

 • Breng een zelfbruiner altijd aan op schone, gladde en gehydrateerde benen en neem je tijd. Te snel aanbrengen zorgt gegarandeerd voor vlekken of strepen.
 • Breng kleine hoeveelheden aan met cirkelvormige bewegingen. Om strepen te vermijden hou je je vingers goed gesloten. Was en scrub achteraf je handen en nagelriemen, eventueel ook al tussendoor.
 • Gebruik heel weinig product op je voeten. Vermijd daarbij je hielen, tenen en de zijkanten van je voeten.
 • Verdun de zelfbruiner door op moeilijke zones als voeten en knieën bodylotion aan te brengen boven op de zelfbruiner. Zo vermijd je donkere vlekken.
 • Wacht een kwartiertje met je aan te kleden. Een uurtje met blote benen rondlopen is nog slimmer. Ga de eerstvolgende zes à acht uur niet douchen of sporten.