Mannen zijn statistisch niet in staat om te trouwen tot ze ouder zijn dan 30 jaar

door
Roald
Leestijd 4 min.

Jonge vrouwen vragen zich vaak af waarom het voelt alsof elke vriend eerder een aansluiting is bij een one-night stand dan bij een vaste en duurzame relatie die uiteindelijk moet leiden naar een huwelijk. Het voelt alsof alle mannen die ze ontmoeten eigenlijk onvolwassen jongens zijn. Uit onderzoek in opdracht van Nickelodeon UK blijkt dat het niet enkel een gevoel is, maar dat mannen niet volledig volwassen zijn tot ze 43 jaar oud zijn. Dat is maar liefst 11 jaar later dan de vrouw, die op hun 32ste al tot wasdom komen.

Het dreigende gevoel dat jonge vrouwen hebben is dus geen paranoia maar een bewezen probleem. In tegenstelling tot de manier waarop mensen naar ons gevoel kijken, zijn ze niet gek dat ze denken dat elke man die ze ontmoeten een overjaarse puber is.

Tenzij je natuurlijk te maken hebt met een man die maar liefst 11 jaar ouder is, ben je inderdaad met jongens bezig. Jongens die niet klaar zijn om te praten over het feit dat ze de wc-bril niet omlaag doen, laat staan dat ze klaar zijn voor het huwelijk. Het positieve voor de jonge vrouw uit het onderzoek, is wel dat ze niet alleen is. De twintigers die wel gelukkig getrouwd zijn en een relatie hebben die eindeloos zal voortduren, zijn de grote uitzonderingen.

Volgens een studie van Pew Research Center, is slechts 26% van Generatie-Y al getrouwd en het lijkt er niet echt op dat die cijfers snel zullen stijgen in de toekomst. 26% is amper de helft van het aantal huwelijken van onze ouders. 48% van de Baby Boomers zijn getrouwd op een leeftijd tussen de 18 en 32 jaar.

Veel heeft volgens het onderzoek van Pew te maken met vertrouwen. Generatie-Y vertrouwt mensen bijna niet. Amper 19% van de deelnemers verklaarden dat ze vreemde mensen durven vertrouwen terwijl dat percentage bij de generatie van de ouders met 40% veel hoger ligt.

Social media, het hoge aantal echtscheidingen en de ontelbare misdaden tegen de menselijkheid die ze hebben meegemaakt in hun korte levens hebben diepe littekens achtergelaten en zorgen voor bindingsangst.

Daarbovenop komen nog een aantal andere problemen, hoewel die vaak ook tellen voor vrouwen, maar vrouwen blijken ze beter aan te pakken dan de gemiddelde man van dezelfde leeftijd.

Ze hebben geen geld.

Volgens een rapport van CNN is het aantal huwelijken tijdens de recessie drastisch gedaald. In de tijd van financiële problemen, geniet het vinden van een goede baan de hoogste prioriteit.

Mensen willen gewoon niet trouwen als ze geen geld hebben en we mogen niet vergeten dat Generatie-Y wereldwijd de generatie met de zwaarste schuldenlast is als ze van de universiteit komen.

Volgens Pew Research hebben de studenten van deze generatie een hoger niveau van studieschulden (vooral in Amerika gaat de schuld vaak over meer dan 20.000 dollar), maar krijgen ze tegelijk te maken met een hoger niveau van werkloosheid, armoede en is het niveau in welvaart en het persoonlijk inkomen tegen opzichte van de twee voorgaande generaties drastisch gedaald.

Ze wonen nog bij hun ouders.

Aan de ene kant is het niet de schuld van de man want zoals eerder vermeld treft de recessie deze generatie erg hard. Vrouwen blijken wel meer manieren gevonden te hebben om uit hun dal te kruipen dan mannen. En de grootste afknapper voor vrouwen zijn mannen die niet alleen niet weten wat ze willen, maar ook niet weten wie ze zijn.

Mannen zijn sneller tevreden met het feit dat ze nog gewoon bij hun ouders wonen en durven rustig te wachten tot ze een carrière in de schoot geworpen krijgen terwijl vrouwen eerder geneigd zijn hun problemen aan te pakken.

Volgens het onderzoek van Pew Social Trends in 2012 woont maar liefst 36% van Generatie-Y nog thuis. Dat zijn 21.6 miljoen mensen die niet volwassen moeten worden omdat hun mama nog altijd elke dag voor hen kookt, de was doet, schoonmaakt, naar de winkel gaat, etc etc.

Het onderzoek bevestigde ook dat als die jongeren de kans krijgen om te verhuizen, maar liefst 40% van de mannen dat weigert, terwijl maar 32% van de vrouwen huiverig zou staan tegen dat aanbod.

Het gevoel dat mannen niet voor zichzelf kunnen zorgen en dus ook nooit klaar kunnen zijn om voor hun vrouw te zorgen, is geen paranoïde waan, maar de koude harde waarheid.

Ze zijn bang voor het onbekende

Kinderen, hypotheken, echtscheiding,... Mannen zijn net als kinderen bang voor wat ze niet kennen of niet begrijpen. Ze laten zich beïnvloeden door de horrorverhalen van de oudere generatie.

Mannen zijn tien keer meer bang om te trouwen met de verkeerde persoon dan dat ze bang zijn om helemaal nooit te trouwen. Dit is een generatie die opgegroeid is rond echtscheiding en dus is het logisch dat de vrees voor een slecht huwelijk opweegt tegen de angst om eeuwig vrijgezel te blijven.

Dat geldt ook voor de financiële zaken die ook een rol spelen bij een mislukt huwelijk. Het idee dat ze hun geld waar ze zo hard voor gewerkt hebben, zullen verliezen bij een echtscheiding, is ook een grote angst.

Vrouwen hebben meer vertrouwen in een goede afloop. Volgens een rapport van "Journal of Economic Behavior & Organization" hebben vrouwen meer vertrouwen dan mannen en scoren ze consistent hoger op die vragen in onderzoeken van 1920 tot 1992.

Nu weten de jonge vrouwen onder ons dat alles wat ze meemaken met mannen (of jongens) niet abnormaal is en dat het allemaal wel goed komt zodra hun man 43 kaarsjes moet uitblazen.