Scrabble voegt 5000 woorden toe aan haar woordenboek, maar ze zijn er wel een paar vergeten

Als je ooit hebt vastgezeten met je nutteloze letters tijdens een spelletje Scrabble, dan ben je vast blij te horen dat je vanaf nu uit 5000 extra woorden kan kiezen. Scrabble heeft besloten om 5000 nieuwe woorden toe te voegen aan haar Scrabble-woordenboek. En ja, “selfie” is er één van.

Enkele andere nieuwe woorden die erbij komen zijn onder andere hashtag, sudoku, buzzkill, frenemy, chillax, mojito, texter, dubstep, meh en bromance.

Een paar complexere woorden zoals quinzhee (een schuilplaats gemaakt van een stapel sneeuw) en qajag (de spelling van kajak volgens de Inuit) mogen vanaf nu ook gevormd worden.

De makers van het spel beweren dat dankzij deze toevoeging het 66-jaar oude spel relevant zal blijven. Ook de woordenboekredacteuren zijn van mening dat het een geweldig idee is. “Ik denk dat je nieuwe woorden moet toevoegen. Anders wordt het een archaïsch spel dat niemand nog wil spelen omdat dagelijkse taal niet wordt geaccepteerd,” legt Grant Barrett, woordenboekredacteur in San Diego uit.

Toch is Scrabble volgens ons nog een aantal woorden vergeten die veel gebruikt worden.

probs

Probs is de verkorte vorm van “problems” en betekent “geen probleem”. Ook de afkorting np wordt vaak gebruikt (no problem).

uber

Uber is een versterkend woord zoals vroeger “mega” of  “kei” dat waren.

twerk

Twerking bestond al langer, maar sinds Miley Cyrus het deed op een podium met Robin Thicke, is het een rage geworden. En we denken niet dat het woord snel zal verdwijnen.

biffle

Een ander woord voor “best friend”. Een biffle is een vriend van het andere geslacht waarmee je geen intentie hebt om te daten. Dat brengt ons naadloos tot het woord “friendzoned of het Nederlandse “gefriendzoned” wat betekent dat een meisje je als goede vriend ziet en dat er geen hoop is op een relatie. Misschien een toevoeging voor volgende keer?

YOLO

Scrabble liet al acroniemen als scuba toe en ook al begon YOLO eerst als hashtag, het woord is sindsdien een eigen leven gaan leiden. Trouwens, een hashtag-tegel die drie punten oplevert, zou ook geen slechte toevoeging zijn, toch?