Meisje wordt na 10 jaar herenigd met ouders nadat tsunami haar had meegesleurd

Toen in 2004 een tsunami de Indische Oceaan trof, werd een 4-jarig Indonesisch meisje meegesleurd door de meedogenloze golven. Haar familie ging uit van het ergst en dacht dat ze overleden was – tot nu toe.

Volgens de NY Post zei Jamaliah op 26 december 2004 dat haar dochter Raudhatul Jannah door de stroming werd meegevoerd uit hun huis in het district West-Atjeh in Indonesië. Toen de tsunami het gezin trof, gleed Raudhatul  samen met haar 7-jarige broer van de drijvende houten plank waarop zij zaten met hun ouders.

Jamaliah en haar man zochten een maand naar hun kinderen voor ze opgaven en accepteerden dat de oceaan het leven hun kinderen had opgeëist.

Afgelopen juni voltrok zich echter een wonder toen de broer van Jamaliah vertelde dat hij een meisje had gezien dat sprekend op Raudhatul leek. Blijkbaar had een oudere vrouw in de wijk Aced Barat Daya in het naburige district 10 jaar lang voor haar gezorgd.

Toen Jamaliah het meisje zag, wist ze direct dat ze haar dochter was. Ze noemde de reünie een wonder van god. Wonder boven wonder werd dus een decennium later Raudhutal Jannah, nu 14 jaar, eindelijk herenigd met haar ouders.

Raudhutal vertelde dat ze gelooft dat haar broer ook nog in leven is, dus de familie blaast nieuw leven in de zoektocht.