Wat als je koffers zoek zijn op de luchthaven?

Na elke vliegreis heb je altijd dat kleine momentje van onzekerheid in de luchthaven terwijl je op je koffers wacht. “Wat als mijn koffers hier nu niet van de band rollen?” De kans dat je dat meemaakt is klein, maar het kan natuurlijk altijd gebeuren. Dan sta je daar in een vreemd land, zonder propere kleren, tandenborstel en een heleboel andere dingen die je nodig hebt. Gelukkig is er voor zo’n momenten de bijstandsverzekering Belfius Assistance .

Met deze verzekering hoef je je geen zorgen te maken als een luchtvaartmaatschappij in het buitenland jouw koffers heeft kwijtgespeeld. Alles wat je hoeft te doen is ter plaatse aangifte doen bij de ‘loss & claims’ desk, en Belfius verwittigen. Je bijstandsverlener neemt dan contact op met de luchthaven of verantwoordelijke luchtvaartmaatschappij om de koffers op te sporen. Goed nieuws: 90 % van de verloren koffers worden binnen 48 uur teruggevonden.

Als er in je verloren koffer dingen zitten die je dringend nodig hebt, dekt Belfius de aankoop van gelijkaardige zaken tot 250 euro per verzekerde reiziger. En die dringende aankopen kan je heel breed interpreteren. Zo verloor een dokter die onderweg was naar een congres in de Verenigde Staten zijn bagage. Om die avond de start van het congres te kunnen bijwonen, had hij een smoking nodig, maar die zat in zijn koffer. Hij kon toen, na akkoord van de bijstandsverlener, een smoking huren en de kost daarvan inbrengen als een dringende aankoop.

Belfius stuurt je ook reservebagage van thuis. Denk hierbij aan onmisbare zaken zoals een bril, lenzen, geneesmiddelen of prothesen. Als je die niet ter plaatse kan krijgen, stuurt Belfius dat naar je op. Zo kan je ondanks alles toch nog van je vakantie genieten.

Meer vragen over verzekeringen? Surf dan zeker naar de Wikipolis van Belfius Bank & Verzekeringen.