Vermijd deze zes epische fails op social media die ondertussen internetklassiekers geworden zijn

Social media zijn een geweldige manier om jezelf te uiten, maar sommige mensen gaan er een beetje te ver in.

Als je even op je wall van Facebook kijkt, dan zul je waarschijnlijk zelf posts vinden van je vrienden die, op zijn zachtst gezegd, onverstandig te noemen zijn. Deze verschrikkelijke fouten, vergissingen, fails op social media kunnen verregaande gevolgen hebben in je leven.

We hebben dan ook zes epische social media fails gevonden die je zelf nooit, nee, echt nooit, mag maken. En ja, ze zijn echt en ondertussen bijna allemaal internetklassiekers. Vooral de laatste.

1. Deel nooit persoonlijke informatie zoals adres, telefoonnummer of credit card nummer.

cc

2. Schrijf nooit iets over je baas. En al helemaal niet als je slecht gehumeurd bent.

boss

Het is een slecht idee, zelfs als je je werkgever niet als vriend hebt in je lijst. Je weet nooit wie jouw werkgever kent en het bericht stiekem aan hem kan bezorgen.

3. Plaats je foutief gespelde tatoeage nooit op Instagram.

KYngKfQ

Ohja, en als je het toch deed, geef het dan gewoon toe en lach om je vergissing. Probeer vooral je pijnlijke vergissing niet goed te praten.

4. Deel geen selfies van op een begrafenis.

funeralselfies

Selfies zijn populair en volledig in, maar er zijn grenzen. Een selfie maken op een begrafenis overschrijdt die grenzen.

5. Lieg niet dat je zwart ziet.

DY8D3tp

Iedereen liegt, maar zorg dan op zijn minst dat je leugen min of meer kan of overtuigend is en bedenk dat er altijd mensen kunnen zijn die je leugen kunnen doorprikken (doordat ze meer kennis hebben over het onderwerp bijvoorbeeld). Geef het dan gewoon toe.

6. Kijk na wat je geschreven hebt voordat je het post.

janice

Ik heb het dan niet over spelfouten of typfouten, maar over valse informatie. Dit bericht werd onmiddellijk een internetklassieker tegen wil en dank in van degene die het bericht gepost heeft. 7 miljoen mensen op aarde? Echt waar? Even simpel nakijken via Google had deze blunder van jewelste kunnen voorkomen.