Wetenschappers ontdekken dat Neymar zo goed is omdat hij niet nadenkt als hij voetbalt

We hebben allemaal kunnen genieten van Neymar op het WK. De stervoetballer van Brazilië liet zijn kunstjes zien en was dé man van het elftal. Maar wat maakt de 22-jarige voetballer zo waardevol op het veld?

Het blijkt niets anders dan puur talent te zijn, maar de onderzoekers wilden toch een kijkje nemen naar wat hem zo bijzonder maakt ten opzichte van andere wereldsterren in het voetbal.

BELGAIMAGE-56607922

Neurologen in Japan hebben de hersenen van de ster van Barcelona bestudeerd en bekeken hoe hij denkt als hij op het veld staat. De resultaten waren verrassend. Het onderzoek moest concluderen dat de hersenen van Neymar in wezen op automatische piloot functioneren wanneer hij voetbalt. Dat betekent dat Neymar niet meer nadenkt en enkel reageert met zijn instincten.

Hij glijdt over het veld met minder dan 10% van de hersenactiviteit op het niveau van amateurs en hij denkt nergens twee keer over na. “Verminderde hersenactiviteit betekent minder last die de speler ervaart om vele complexe bewegingen uit te voeren. Wij geloven dat dit hem de mogelijkheid geeft om zijn diverse dribbels uit te voeren,” legt Eiichi Naito, de man die de hersenen van Neymar onderzocht, uit.

Hoewel dit voor veel atleten geldt die met elkaar concurreren op een hoog niveau, bestaat er geen twijfel dat Neymar nog steeds een speciaal geval is. Hij is als het ware gemaakt voor het professionele voetbal en is er al zijn hele leven mee bezig. Wat hij bereikt heeft op slechts 22-jarige leeftijd, zou een andere atleet zijn gehele carrière kosten.

http://www.youtube.com/watch?v=7Rr5By1wGRA